Mainetyö on yhteinen asia

Isännöintialaa arvostavat ne, jotka tuntevat alan. Tuoreen strategiakyselymme mukaan sekä hallitusten jäsenet että palveluntarjoajat ja yhteistyökumppanit arvostavat isännöintiä kohtuullisen hyvin, mutta alan potentiaalisten työn­tekijöiden ja yrittäjien sekä median päässä olisi parantamista.

Onko alamme siis sisäänpäinlämpiävä? Kyllä, ja tässä meillä on selvä ja helppokin korjausliikkeen
paikka. Ensimmäinen ratkaisu tähän on se, että julkaisemme jatkossa enemmän tietoa siitä, mitä isännöinti on, ja palvelemme mediaa entistä paremmin.

Kyselyvastauksista näkyy myös toinen, isotöisempi, mutta välttämätön, ratkaisu.

Toinen ratkaisu on isotöisempi. Siihen tarvitsemme koko alan kaikkia ihmisiä. Isännöinnin maineeseen vaikuttaa suo­raan se, miten jokainen yritys ja tekijä näyttää osaamisensa, ratkaisee asiakkaiden ongelmia ja jättää heille hyvän mielen.

Omia onnistumisia pitää arvostaa niin paljon, että nostaa niitä esille. Joillakin yrityksillä on omastakin takaa hyvät kanavat ja valmiudet kertoa hyvästä työstään, mutta suurin muutos saadaan aikaan sillä, jos pystymme tekemään näkyväksi koko alan yritysten ja ihmisten osaamisen ja luotettavuuden. Jokainen voi omalta osaltaan auttaa tässä tekemällä omaa työtään näkyväksi. Koko alan pitää tehdä se yhdessä.

Teksti: Mia Koro-Kanerva