Isännöintiliitto tarjoaa jäsenyritysten johdolle ja esimiehille sekä esimiestehtävistä kiinnostuneille neljästä tilaisuudesta koostuvan aamukahvien sarjan. Tilaisuudet järjestetään virtuaalisesti vuoden 2022 aikana. Tilaisuuksien teemana on tänä vuonna työnantajan juridisen vastuun ajankohtaiset muutokset.

Alustamassa aamukahveilla on jokaisella kerralla joko Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva tai johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt. Heidän lisäkseen aamukahveilla kuullaan vierailevia puhujia.

Sarja koostuu neljästä tilaisuudesta:  

6.4.2022 klo 9.00-10.30 Uudistuva YT-laki – mitä isännöintiyritysten pitää asiasta tietää?

YT-laki on nähty aiemmin irtisanomislakina. Nyt lakiuudistuksen tarkoituksena on parantaa työnantajan ja henkilöstön välistä vuorovaikutusta sekä mahdollisuuksia yrityksen ja työyhteisön kehittämiselle. Tässä koulutuksessa kuulet mm. mitä jatkuvan vuoropuhelun vaatimus käytännössä tarkoittaa ja mitkä asiat ovat sovittavissa, mikä on lain edellyttämä työyhteisön kehittämissuunnitelma, miten lakimuutos vaikuttaa työsuhteiden päättämiseen ja mistä aloittaa lakiuudistuksen uudistusten käyttöönotossa.

Asiantuntijoina: Asiantuntija (työlainsäädäntö- ja työmarkkina-asiat & yhtiöoikeus) Atte Rytkönen, Suomen Yrittäjät ja toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva, Isännöintiliitto

1.6.2022 klo 9.00-10.30 Työnantajan juridinen vastuu työhyvinvoinnista

Esihenkilöillä ja työnantajalla on vastuu henkilöstön työhyvinvoinnista ja sen edistämisestä. Millainen tämä juridinen vastuu on ja miten sitä tulisi toteuttaa käytännössä? Entä jos työpaikalla on jaksamisongelmia ja työhyvinvoinnin edistämisessä selkeitä puutteita? Vaikka esihenkilöt ovat työnhyvinvoinnin toteutumisen mahdollistajina keskeisessä asemassa, on työnantajalla vastuunsa esihenkilöiden jaksamisesta ja johtamisen olosuhteista hyvän esihenkilötyön takaamiseksi. Koulutuksessa kuulet työnantajan ja esihenkilöiden juridisesta vastuusta työhyvinvoinnin näkökulmasta. 

Asiantuntijoina: Työmarkkinajohtaja Riku Salokannel, Suomen Ekonomit ja johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt, Isännöintiliitto

14.9.2022 klo 9.00-10.30 Työsopimuksen solmimisen ABC – tärkeimmät huomioitavat asiat

Työsopimus on työsuhteen tärkein sopimus ja dokumentti. Mitkä ovat työsopimuksen keskeisimmät elementit ja mitä työnantajan on erityisesti huomioitava? Mitä työsopimuslaki edellyttää ja miten ehdot tulisi kirjata? Työsopimuksen kummallekin osapuolelle, työnantajalle ja työntekijälle, on tärkeää ymmärtää mitä ollaan sopimassa ja miten sopimus toimii erilaisissa tilanteissa. Koulutuksessa saat hyvät lähtökohdat työnantajan edustajana toimivien työsopimuksien solmimiseen sekä käsityksen siitä millaisista asioista työsuhdetta koskien olisi hyvä sopia.

Asiantuntijoina: Työlainsäädännön asiantuntija Kirsi Parnila, Helsingin seudun Kauppakamari ja johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt, Isännöintiliitto

16.11.2022 klo 9.00-10.30 Työsuhteen päättämisen oikeat toimintatavat

Samoin kuin työsuhdetta solmittaessa, on työsuhdetta päätettäessä paljon huomioitavia juridisia yksityiskohtia. Poislähtevät työntekijät ovat yrityksen käyntikortteja myös lähtönsä jälkeen ja siksikin on tärkeää hoitaa päättymiseen liittyvät vaiheet asianmukaisesti ja inhimillisesti. Tässä koulutuksessa kuulet yleisimmin kysytyt kysymykset työsuhteiden päättämisestä ja ohjeistukset, miten toimia työntekijän itse irtisanoutuessa, työsuorituksen puutteisiin perustuvassa irtisanomisessa tai työsuhteen päättämisestä sovittaessa ja saat vinkit välttääksesi tyypilliset kompastuskivet.

Asiantuntijoina: Asianajaja Mari Mohsen, Roschier ja toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva, Isännöintiliitto

Osallistumisehdot:

Koulutus on maksuton. Johtamisen aamukahveille voivat osallistua ainoastaan Isännöintiliiton jäsenyritysten henkilökunta. Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt lomakkeelle täyttämiesi tietojen luovuttamisen Isännöintiliiton jäsenrekisteriin.

Osallistumislinkit koulutuksen webinaaritoteutuksiin saat aina päivää ennen koulutusta. Osallistua voi joko yksittäiseen tilaisuuteen tai koko sarjaan. Teemme tilaisuuksista tallenteet, jotka lisätään jälkikäteen Mappi-jäsenpalveluun.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja innostumaan johtamisesta!