Isännöinti Vuorma Oy kisaa Isännöintiyritys 2020 -palkinnosta

Isännöinti Vuorma Oy on valittu Isännöintiyritys 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiyritys 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Isännöinti Vuorma Oy:n henkilökunta: ylärivi vasemmalta Kirsi Saarijärvi, Raakel Pakanen, Jouni Vuorma, Pia Pietiläinen, Heli Hanhela, Jukka Pietiläinen, Linda Kivioja, Ulla Pitkänen, Samuli Pietiläinen, Matti Lesonen ja Tero Lehmikangas; alarivi vasemmalta Jorma Vuorma ja Juho Vuorma (kuvasta puuttuu Pasi Ahola), kuva: Antti J. Leinonen.

Oulun seudulla toimiva Isännöinti Vuorma Oy on tehnyt pitkäjänteistä työtä työntekijöiden tyytyväisyyden, asiakaskeskeisyyden ja vastuullisen isännöinnin eteen. Yrityskulttuuria ohjaavia eettisiä periaatteita ovat luottamus, sitoutumattomuus ja rehellisyys. Toiminta on rakennettu asiakkaiden suuntaan avoimeksi ja läpinäkyväksi.

Pitkäaikaisesta henkilöstöstä huolehditaan esimerkillisesti. Isännöitsijöillä on hallittavissa oleva määrä asiakkuuksia eikä työasioita hoideta vapaa-ajalla. Työsuhde-etuihin kuuluvat muun muassa kattava työterveyshuolto, hyvinvointivalmennuksia ja kannustimia liikuntaan. Henkilöstöllä on käytössään esimerkiksi läskipyörät. Aamut aloitetaan tiimiaamiaisilla ja työviikot päätetään perjantaijätskein.

– Toisten ihmisten kunnioitus, avoimuus ja rehellisyys ovat arvoja, joihin usein törmää pelkkinä sanoina. Mutta kun ne välittyvät aidosti työpaikan johtohenkilöistä lähtien, seuraa positiivinen jatkumo, joka välittyy työkaverilta toiselle, kommentoi taloon tullut uusi isännöitsijä.

Yrityksessä panostetaan prosesseihin, jotta palvelun laatu on tasainen kaikille asiakkaille. Toimintaa ohjaa oppiva asenne ja käytänteitä hiotaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Palautetta kerätään säännöllisesti eikä asiakkaiden hankaliakaan kysymyksiä väistetä.

Asiakasyhtiöiden talouden tarkka hoitaminen on yksi toiminnan kulmakivistä.

– Taloyhtiön kaikki sopimukset, pöytäkirjat ja ostolaskut ovat reaaliaikaisesti hallituksen nähtävillä taloyhtiösivuilla. Katsomme yhtiöiden laskut ja kulurakenteen läpi kuin omamme. Kilpailutamme taloyhtiöiden palvelut säännöllisesti ja hyödynnämme yhteishankintojen tuomaa ostoetua, sanoo Juho Vuorma.

Toiminnan tehostamiseksi yritykseen on luotu tiimejä. Yksi tiimi voi perehtyä jätehuollon kilpailutukseen, toinen taas on erikoistunut uudistalojen vastaanottoon.

Myös rooli ympäristövastuullisuudessa tiedostetaan. Vuormalta on käyty esimerkiksi energiatilaisuuksissa jakamassa energiansäästövinkkejä asukkaille. Viime vuonna isännöinti luotsasi muutaman kohteen mukaan älykaukolämpöpilottiin, jonka tavoitteena oli energiatehokkaampi lämmitys.

Vuormalla ollaan aktiivisesti mukana paikallisen isännöintiyhdistyksen, Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton toiminnassa. Oppilaitosyhteistyön myötä yrityksessä on aina vähintään yksi työharjoittelija oppimispolulla. Isännöinti Vuorma haluaa vaikuttaa koko toimialan arvostukseen:

– Rahastosalkunhoitaja hoitaa kymmenien miljoonien omaisuussalkkua, kuten isännöintikin. Tehdään yhdessä töitä sen eteen, että saadaan myös isännöintityön arvostus vastuun mukaiseksi!, heittää Jouni Vuorma.

Isännöinti Vuorma Oy isännöi 130 taloyhtiötä Oulun seudulla ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 792 000 euroa, ja se työllistää 14 työntekijää.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN