Energiadataa tunnin tarkkuudella

Yritys Heleniin kirjaudutaan osoitteessa helen.fi/yritykset/kirjautuminen. Uutena käyttäjänä rekisteröidytään osoitteessa helen.fi/asiointi/rekisteroityminen.

Missä kulkee sähkön­kulutus, miltä näyttävät lämmityksen avainluvut? Energiayhtiö Helenin joustavat digitaaliset ratkaisut on suunniteltu helpottamaan isännöitsijöiden arkea sekä antamaan uutta ymmärrystä taloyhtiöiden energiankulutuksesta. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun asiakkaiden tiedot löytyvät nopeasti ja havainnollisessa muodossa.

Viime vuonna lanseerattu Yritys Helen on yritys- ja taloyhtiöasiakkaille suunnattu maksuton digitaalinen palvelu, joka kokoaa kaiken olennaisen tiedon kiinteistön energiankulutuksesta yhden tunnuksen taakse. Selaimessa toimivassa palvelussa isännöitsijä voi tarkastella kaikkien asiakastaloyhtiöidensä energian­käyttöä tunnin, päivän, kuukauden tai vuoden tarkkuudella jopa kymmenen vuoden ajalta.

Yritys Helenistä löytyvät myös sopimukset ja laskut sekä energian käyttöraportit ja -ennusteet. Tieto auttaa isännöitsijää ja taloyhtiön hallitusta tunnistamaan energiansäästön mahdollisuuksia ja etsimään tarvittavia toimenpiteitä.

Tällä hetkellä järjestelmä kattaa Helenin asiakkaiden sähkön, kaukolämmön ja jäähdytyksen energiankäytön sekä aurinkopaneelien tuotannon, mutta valikoima on nopeasti laajenemassa.

Yritys Helenin tuoteomistaja Päivi Pajunen korostaa, että palvelu mahdollistaa sujuvan vuoropuhelun isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä.

− Jos aiemmin tietoa löytyi hajautetusti ja kankeassa muodossa, nyt edessä avautuvat selkeät ja ajantasaiset kuvaajat molemmille osapuolille. Yhtiökokouksessa isännöitsijä voi esimerkiksi helposti näyttää toteutetun investoinnin kannattavuudesta kertovat luvut, Pajunen lisää.

Isännöitsijä, tutustu myös näihin palveluihin

Helen Kiinteistövahti

Ajantasaista tietoa taloyhtiön olosuhteista. Helpottaa lämmityksen säätöjä ja asiakaspalautteiden käsittelyä.

Helen Key

Ammattimaisen kulutusseurannan palvelu, joka tuo asiakkaan energian käyttöön liittyvän analytiikan yhteen paikkaan.

Tieto jalostuu suosituksiksi

Yritys Heleniä kehitetään jatkuvasti asiakasymmärrystä hyödyntäen. Työ ankkuroituu paitsi käyttäjä- myös datalähtöisyyteen. Taloyhtiöille on tästä merkittävää hyötyä.

− Energiayhtiönä hallussamme on runsain määrin tietoa kiinteistöistä ja niiden energiakäytöstä. Olemme jalostaneet sitä sellaiseen muotoon, että voimme jatkossa tarjota taloyhtiöille suosituksia: onko esimerkiksi energiaremontti ajankohtainen, kannattaisiko taloyhtiön siirtyä maalämpöön tai vaatiiko lämmönjakokeskus uudistamista, Helenin tuote­kehityspäällikkö Minna Hellström sanoo.

Hän muistuttaa Helenille olevan tärkeää, että jokainen asiakas löytää taloudellisimman ja tarpeisiin sopivimman lämmitysmuodon.

Teksti ja kuva: Helen


Artikkeli on julkaistu Isännöinti-lehden numerossa 1/2023.

Tämä palsta on osa Isännöintiliiton ja Helenin kaupallista yhteistyötä. Tiedustelut: henrika.palin@isannointiliitto.fi tai janne.tiitta@isannointiliitto.fi