”Nyt lähdetään kasvuun”

Ovenia aikoo uuden omistajan myötä kasvaa Suomessa entistä kovempaa, sanoo toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

Kiinteistöjohtamisalan yritys Colliers International Group Inc. ilmoitti ostavansa Ovenia Groupin, johon kuuluu myös Ovenia Isännöinti Oy. Ovenia on nyt Colliers International Finland.

Kansainvälinen omistus tuo kehittämisresursseja, osaamista ja uusia kehityspolkuja osaajille, Sirpa Ojala arvioi.

Toimitusjohtaja Sirpa Ojalan mukaan kauppa on konsernille luonnollinen kehitysaskel. Ensimmäinen pääomasijoittaja realisoi tyypillisesti rakentamansa konsernin 3–5 vuodessa, ja Ovenia Group on kuulunut suomalaiselle Vaaka Partnersille jo kuusi vuotta.

– Tähän asti Oveniassa on eletty trimmaamisen aikaa, nyt lähdetään kasvuun ja hakemaan merkittävämpää roolia Suomessa, Ojala sanoo.

Colliersin liiketoiminta painottuu kiinteistösijoittajien palveluihin, mutta Ojala uskoo uuden kansainvälisen omistajan tuovan uusia palvelukonsepteja, osaamista ja resursseja myös isännöinnin kehittämiseen.

– Uskon, että isännöintialalla on tilaa tuulettaa ja tuottaa positiivisempaa asiakaskokemusta.

Ojala näkee isännöinnin vahvasti paikallisena, mihin yrityksessä aiotaan jatkossa panostaa enemmän.

– Tähän asti on mietitty, että Ovenia myy isännöintipalvelua. Isännöinti on kuitenkin vahvasti paikallista, ja haluamme muuttaa toimintaa niin, että palvelu ja kokemus on paikallista vaikka taustalla on kansainvälinen omistaja.

Uusi raha tervetullutta isännöintialalle

Ojalan mukaan kansainväliset ostajat ovat vahvasti liikkeellä Suomessa, mitä hän pitää erittäin positiivisena kehityksenä. Uusi raha on tervetullutta Suomeen, jossa pääomaa on omasta takaa niukasti.

– Näemme jatkossa yhä enemmän yrityskauppoja ja myös ihan uusia omistajia.
Kaupat tuovat lisäresursseja täkäläisen toiminnan kehittämiseen, ja ostajan kannalta Suomi on turvallinen yhteiskunta sijoittaa.

Kansainvälinen omistaja avaa myös aivan uusia uramahdollisuuksia, mikä lisää isännöintialan houkuttelevuutta huippuosaajien silmissä. Esimerkiksi ulkomaankomennukset tulevat mahdollisiksi.

– Pääsemme kunnolla maailmankartalle ja myös viemään suomalaista osaamista maailmalle.

Kirsi Salo

Lisätietoja: Ovenian ja Colliers Internationalin lehdistötiedote 4.1.2018

Uutishuoneeseen

Jäsenyritysten uutiset Isännöinti-lehteen

Onko sinulla jäsenyritystä koskeva nimitys- tai yritysuutinen? Tiedota siitä meille. Julkaisemme nimitys- ja yritysuutisia Isännöinti-lehdessä harkintamme mukaan.

Ilmoita nimitys- tai yritysuutinen