Onko ollut lapiohommia, isännöitsijä?

Keravalainen isännöitsijä Anne Pulkkinen haastoi isännöitsijät kertomaan työstään sosiaalisessa mediassa.

Anne Pulkkinen aloitti #isännöintitunnetuksi-haasteen, jotta alan arvostus paranisi. Kuva: Laura Oja.

Kaikki alkoi lenkkipolulta, jolla Keravan Isännöinti Oy:n toinen yrittäjä, isännöitsijä Anne Pulkkinen törmäsi tuttuun pariskuntaan. Nämä kyselivät kuulumisia ja sitten: isännöikö Pulkkinen koko Keravaa? Kymmenen minuutin rupattelu isännöintiyrityksistä ja isännöitsijän työnkuvasta auttoi oikaisemaan käsitystä, mutta Pulkkinen jäi miettimään, miten ymmärrystä voisi lisätä.

– Ystävänikin luulevat, että kolaan lumia. Ajattelin, että voin vaikuttaa ainakin siihen kohderyhmään, joita kiinnostaa mitä teen.

Syntyi #isännöintitunnetuksi-haaste, jonka Pulkkinen julkaisi marraskuussa omalla Linkedin-tilillään sekä yrityksensä Keravan Isännöinti Oy:n Facebook- ja Instagram-tileillä. Ideana on, että jokainen isännöitsijä kertoisi omissa sosiaalisen median kanavissaan jostakin isännöitsijän työtehtävästä ja lisäisi julkaisuun tunnisteen #isännöintitunnetuksi.

Kymmenen vuotta isännöintialalla työskennellyt Pulkkinen on pohtinut paljon niin yrityksen kuin taloyhtiönkin viestinnän perille menoa. Henkilökohtainen somejulkaisu näkyy pienemmälle joukolle, mutta luetaan ja uskotaan herkemmin kuin järjestöjen ja yritysten viestintä.

Lisää arkipuhetta kivasta työstä

Anne Pulkkista huolettaa, että pelkän arkipuheen välityksellä isännöinnistä saa todellista kielteisemmän kuvan. Se taas haittaa osaajien houkuttelemista alalle.

– Kiire ja työn ohjautumattomuus luovat turhautumista, joka näkyy ulos. Kuva annetaan joka sähköpostissa ja puhelussa, hän sanoo.

Pulkkinen kannustaa jokaista isännöitsijää kertomaan työstään ainakin omille kavereilleen, myös silloin kun työ on kivaa.

– Isännöitsijäthän ovat ihan parasta porukkaa. Edes opiskeluaikana ei ollut niin hyviä bileitä, ja isännöitsijöillä on toisistaan aina tukiverkko olemassa.

Anne Pulkkisen vinkit isännöitsijöille

Kerro työstäsi kavereille ja somessa

Verkostoidu alan ihmisten kanssa

Arvosta omaa asiantuntijuuttasi, se välittyy myös asiakkaalle.