Helsinkiläisten taloyhtiöiden energiaremontteihin neuvontaa kaupungilta

Helsingin kaupunki on palkannut tiimin energia-asiantuntijoita auttamaan taloyhtiöitä energiaremonteissa ja antamaan puolueettomia vastauksia taloyhtiöiden energia-asioista. Palvelu on täysin maksutonta ja se on tarkoitettu helsinkiläisille taloyhtiöille ja näiden isännöitsijöille. Energiaremontit ovat taloyhtiöille taloudellisesti kannattavia: remontin avulla voi olla jopa mahdollista puolittaa lämmityskulut.

– Helsingin kaupungin energia-asiantuntijoiden neuvonta johti siihen, että taloyhtiö pääsi pyytämään tarjouksia energiaselvityksen hankinnasta. Palvelusta oli siis todella paljon apua. Apua saatiin muun muassa siihen, mitä asioita tarjouspyynnössä kannattaa olla mukana. Asiantuntijoihin ollaan varmasti yhteydessä vielä jatkossakin,  kertoo isännöitsijä Petteri Salminen.

Helsingin kaupungin energia-asiantuntijat voivat tulla kertomaan energiaremonteista hallituksen ja yhtiökokouksiin, selvittää asioita ja auttaa remontin ja selvitysten hankinnassa. Energiaselvitysten ja -remonttien varsinaisesta tilaamisesta, toteuttamisesta ja maksamisesta vastaavat taloyhtiöt kuitenkin aina itse.

Isännöitsijän kannattaa ottaa yhteyttä neuvontaan

Aleksi Heikkilä
Aleksi Heikkilä on Helsingin kaupungin Energiarenessanssi-tiimin vetäjä. Kuva: Auli Honkanen

Palvelun yhteydenotoista tähän mennessä noin viidennes on tullut isännöitsijöiltä. Energia-asiantuntijoiden tiimipäällikkö Aleksi Heikkilä kannustaakin isännöitsijöitä ottamaan aktiivisesti yhteyttä maksuttomaan neuvontaan:

– Isännöitsijällä voi olla iso rooli energiatehokkuuden edistämisessä taloyhtiöissä, ja me voimme auttaa siinä. Helsinkiläisillä taloyhtiöillä on yhteydenottojemme perusteella selvästi kiinnostusta energiaremontteihin, ja isännöintitoimisto voisi mielestäni saada myös kilpailuetua energiaremontteja edistämällä.

Ota yhteyttä energia-asiantuntijoihin tällä lomakkeella tai lue lisää energiaremonteista ja taloyhtiöiden onnistumisista Helsingin kaupungin verkkosivuilta. Helsingin kaupunki haluaa auttaa taloyhtiöitä energiaremonteissa, koska energiaremontti on isoin ilmastoteko, jonka taloyhtiö voi tehdä, ja koska kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuonna 2035.

Lue lisää:

Paine energiatehokkuutta lisääviin tekoihin taloyhtiöissä kasvaa – yksi syy on kaukolämmön raju hinnannousu

Taloyhtiöt ovat haastavassa tilanteessa − niillä on iso rooli Suomen ilmastotavoitteissa mutta vain vähän tukea

Uutishuoneeseen