Taloyhtiöitä luotsaamassa

Isännöinti Rantamäki ja Astala Isännöinti yhdistyivät Isännöinti Luotsiksi.

Talouden ja henkilöstö­hallinnon palveluita tarjoava pohjoismainen Azets osti Astala Isännöinnin talvella. Astala yhdistyi kauppojen myötä Azetsin alla toimineeseen Isännöinti Rantamäkeen. Uusi yritys sai nimen Isännöinti Luotsi Oy.

Luotsi työllistää seitsemänkymmentä henkilöä, joista nelisenkymmentä työskentelee isännöitsijöinä ja loput talous­hallinnossa ja asiakaspalvelussa.

– Nimi Luotsi heijastelee edelläkävijyyttä, laatua ja kokemusta. Meillä on vahvaa osaamista ja näkemystä siitä, miten isännöintiä tulee tehdä ja taloyhtiöitä johtaa, toimitusjohtaja Mika Laakkonen sanoo.

Laakkosen mukaan tavoitteena on hyödyntää digitaalisia mahdollisuuksia, mutta samalla säilyttää henkilökohtainen palvelu. Asiakkaille yhdistyminen tuo mahdollisuuden hyödyntää kummankin yrityksen osaamista.

– Tavoitteenamme on toimia suunnannäyttäjänä koko toimialalla ja olla alan halutuin työpaikka.

Luotsi toimii pääkaupunkiseudulla. Astalan ja Rantamäen kautta yrityksellä on vahvaa osaamista esimerkiksi vanhojen taloyhtiöiden vaativista peruskorjaushankkeista ja helsinkiläisistä arvokiinteistöistä. Astala on toiminut Helsingissä viisikymmentä ja Rantamäki kolmekymmentä vuotta.

Teksti Meri Siippainen, kuva Isännöinti Luotsi Oy