Marianne Aho-Mankki kisaa Isännöitsijä 2020 -palkinnosta

Isännöitsijä Marianne Aho-Mankki Vantaalta on valittu Isännöitsijä 2020 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Marianne Aho-Mankki, MTR Isännöinti Oy, kuva: Juho Kuva.

MTR Isännöinnissä työskentelevä Marianne Aho-Mankki on työskennellyt alalla lähes kolmetoista vuotta . Hän toimii MTR:llä yhden isännöintitiimin lähiesihenkilönä ja isännöi erityisesti 1960-70-luvun suuria lähiökerrostaloja pääkaupunkiseudulla. Vastuullisuus näkyy Aho-Mankin työssä muun muassa oikeudenmukaisena päätöksentekona ja läpinäkyvänä toimintana niin asiakkaille kuin alaisillekin sekä jämpteinä tarjouskilpoina palveluntarjoajien suuntaan.

Hänellä on aktiivinen rooli erityisesti toimialan koulutuksen kehittämisessä.

–Toimin eräänlaisena isännöintilähettiläänä. Käyn luennoimassa alasta ja sen työtehtävistä eri oppilaitoksissa. Haluaisin kehittää alaa niin, että tänne tulijoilla olisi into ja palo isännöintityöhön – ettei kukaan tulisi vain TE-toimiston käskystä vaihtamaan alaa, sanoo Aho-Mankki.

Aho-Mankki on ollut laatimassa isännöinnin erikoisammattitutkinnon perusteita Opetushallituksen työryhmässä. Lisäksi hän ottaa vastaan IAT-näyttöjä.

Omassa isännöintityössään Aho-Mankki pyrkii kääntämään taloyhtiöissä katseet tulevaan. Hän hyödyntää työkaluina esimerkiksi taloyhtiöille luotuja strategioita ja toimintasuunnitelmia. Aho-Mankin mukaan isännöinnillä on keskeinen rooli siinä, miten asukkaiden taloudesta ja turvallisuudentunteesta huolehditaan. Sosiaalisen isännöinnin tehtävät huoli-ilmoituksineen mahtuvat yhtä lailla hänen työpöydälleen.

Myös esihenkilönä Aho-Mankkia kiitetään huolehtivaksi. Tiimin jaksamista parannetaan muun muassa lomatuurauksin, kävelykokouksin tai vaikkapa etäkahveilla.

Aho-Mankki on auktorisoitu isännöitsijä. Hän on suorittanut ITS- ja AIT-tutkintojen lisäksi isännöinnin erikoisammattitutkinto AIT:n. Aho-Mankki valittiin hiljattain myös Helsingin Ammatti-Isännöitsijöiden hallitukseen.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN