10+ Isännöinnin hanke ”Etä- ja hybridikokouksien edistäminen” kisaa Isännöintiteko 2020 -palkinnosta

10+ Isännöinnin hanke ”Etä- ja hybridikokouksien edistäminen” on valittu Isännöintiteko 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiteko 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Sami Asujamaa, 10+ Isännöinti, kuva: Juho Kuva.

Ajankohtaisella kehityshankkeella vauhditettiin isännöinnin digiloikkaa helpottamalla etä- ja hybridikokousten järjestämistä avoimen testikokouksen, ohjeistusten ja myöhemmin oppaan avulla. Näin pidetyillä kokouksilla mahdollistettiin päätökset korjaushankkeista ja hillittiin korjausvelan syntymistä.

Koronaepidemia vaikeutti aluksi myös isännöintiä, kun perinteisempiä kokouksia asiakasyhtiöiden kanssa piti vähentää. Monille alalla toimiville oli epäselvää, miten yhtiökokoukset käytännössä toteutetaan verkon kautta.

– Eräs isännöitsijä kysyi, olisiko jollakulla intoa järjestää yhtiökokouksen pilotti verkossa. Tajusin, että 10+ Isännöinti voisi alkaa koordinoida tätä, kertoo toimitusjohtaja Sami Asujamaa.

Projekti kasvoi kattamaan testikokouksen, ohjeistuksia ja oppaan. Linkit testikokoukseen ja ohjeistuksiin jaettiin sosiaalisessa mediassa ja avoimeen verkkokokoukseen osallistui maaliskuussa kuutisenkymmentä isännöitsijää.
Asujamaalla oli hankkeessa projektikoordinaattorin rooli. Hän kuvaa kokonaisuutta yhteisöhankkeeksi, jossa kaikilla oli voimakas motivaatio löytää yhdessä ratkaisu samaan ongelmaan: miten edistää taloyhtiön asioita tapaamatta kasvokkain.
Asiantuntijana konsultoitiin lakimies Kirsi Ruutua. Oppaan kirjoitustyöryhmään kuuluivat Asujamaan lisäksi lakimiehet Ruutu ja Kristel Pynnönen sekä asianajaja Timo A. Järvinen. Kiinteistömedia julkaisi kirjan kesäkuun alussa.

– Jälkikäteen ajateltuna oli lähinnä asennekysymys, miksei verkkokokouksia järjestetty toimialalla aiemmin. Tekniikka on ollut käytettävissä jo pitkään. Ongelma toisaalta ratkaistiin nopeasti, kun tarvittavat tukimateriaalit saatiin yhteistyöllä aikaan, kertoo Asujamaa.

Projektin hyödyt ulottuvat myös epidemian jälkeiseen aikaan, sillä etäyhteyksien avulla kokoukseen pääsevät helpommin mukaan esimerkiksi muilla paikkakunnilla olevat, liikuntarajoitteiset tai ruuhkavuosia elävät osakkaat.

– Yhtiökokouksiin tulee nykyisin jopa enemmän osallistujia. Etäyhtiökokousten myötä myös korjaushankkeita on saatu vietyä eteenpäin ja siten edesautettu urakointipuolen töiden jatkumista poikkeusaikanakin.

Vastuullisuus toteutui hankkeessa myös tasa-arvoisuutena, sillä testikokous ja ohjeistukset ovat edelleen vapaasti ladattavissa verkossa.

10+ Isännöinti isännöi 51 taloyhtiötä pääkaupunkiseudulla, sen liikevaihto vuonna 2019 oli 473 000 euroa ja se työllistää kuusi työntekijää.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN