Kotkan Seudun Talokeskus Oy:n hyvinvointihanke kisaa Isännöintiteko 2019 -palkinnosta

Kotkan Seudun Talokeskus Oy:n hyvinvointihanke on valittu Isännöintiteko 2019 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiteko 2019 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.9.

Kotkan Seudun Talokeskuksen treeneissä Kristiina Puustelli (vas.), Henna Harjula, Pasi Peltomäki, Jaana Heinonen ja valmentaja Joni Ruuskanen. Kuva: Marko Laukkarinen.

Kotkan Seudun Talokeskuksessa alkoi 2017 hanke, jonka tavoitteena on henkilöstön hyvinvoinnin lisääminen. Yhteistyössä työterveyshuollon, työeläkevakuutusyhtiön ja mukaan palkatun ammattivalmentajan kanssa työntekijöille tarjotaan monipuolinen paletti erilaisia terveyttä edistäviä aktiviteetteja. Mittausten ja valmentajan antamien ohjeiden tukemana työntekijät ovat parantaneet ajanhallintaansa ja ruokavaliotaan sekä lisänneet liikkumistaan.

Toimitusjohtaja Pasi Peltomäki kertoo hankkeen lisänneen ison yrityksen yhteisöllisyyttä. Kotkan Seudun Talokeskuksessa toimii saman katon alla kiinteistönhoito, taloushallinto ja erillinen hoivapalveluja tarjoava yhtiö, Emus Oy. Esimerkiksi kerran kuussa järjestettävät ryhmäliikuntakerrat, yrityksen tarjoamat yhteiset salivuorot ja vapaamuotoisesti sovitut yhteiset treenit ovat tutustuttaneet eri yksiköiden ihmisiä. Moni käyttää nyt työpäivän ja iltakokouksen väliin jäävän joutoajan liikkumiseen yhdessä työkavereiden kanssa.

– Yhdessä tekeminen on lisännyt positiivisuutta ja identiteettiä, että olemme kaikki talokeskuslaisia, summaa toimitusjohtaja.

– Liikunnan lisääminen ja yleensä ottaen terveellisemmät elämäntavat ruokavalioineen ovat olleet meille kollektiivisia juttuja, joissa työkaverit tsemppaavat toisiaan, kuvailee yrityksessä työskentelevä isännöitsijä-kirjanpitäjä Henna Harjula.

Kotkan hyvinvointihanke ei ole projekti, vaan jatkumo. Uusien yhteistyökumppanuuksien kautta työntekijöille tarjolla olevat aktiviteetit kehittyvät koko ajan. Myös uusia talokeskuslaisia liittyy koko ajan mukaan vapaaehtoisuuteen perustuvaan porukkaan.

Hankkeen kustannukset ovat maksaneet itsensä takaisin henkilöstön hyvinvoinnin lisääntymisenä ja esimerkiksi sairauspoissaolojen vähentymisenä.

Kotkan Seudun Talokeskus Oy isännöi 230 taloyhtiötä Kotkan talousalueella. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 5,13 miljoonaa euroa, ja se työllistää 85 henkilöä.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä, joka jatkuu Isännöintipäiville asti. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä Helsingissä 18.9.2019.

 

ÄÄNESTYKSEEN