Granlund kisaa Palveluverkostoyritys 2020 -palkinnosta

Granlund  on valittu Palveluverkostoyritys 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Palveluverkostoyritys 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Kuvassa vasemmalta taloyhtiöiden energiapalveluista vastaava ryhmäpäällikkö Timo-Mikael Sivula sekä laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva, Granlund Oy, kuva: Juho Kuva.

Granlund tarjoaa taloyhtiöille muun muassa asiantuntijapalveluita, joiden avulla yhtiöt voivat parantaa energiatehokkuuttaan ja pienentää hiilijalanjälkeään.

– Tarjoamme palveluja alkukartoituksista aina rakentamisen valvontaan ja käyttöönottoon liittyvään konsultointiin asti. Energiatehokkuuden puolella tyypillisimpiä palveluitamme ovat energiatehokkuuslaskennat ja energiaremonttien hankesuunnittelu, kertoo ryhmäpäällikkö Timo-Mikael Sivula taloyhtiöiden energiapalveluista.

Energiatehokkuuskartoituksissa selvitetään taloyhtiökohtaisesti parhaat ratkaisut sekä niiden hiilijalanjälki ja elinkaarikustannukset. Käytännössä tarkkaillaan esimerkiksi sitä, mistä kohdin rakennusta energiaa valuu hukkaan ja suunnitellaan, millä tavoin korjaukset kannattaisi toteuttaa. Taloyhtiöille tehdään myös takaisinmaksuaikalaskelma, eli kerrotaan se, missä ajassa toteutettu korjaus maksaisi itsensä takaisin säästöinä.

Usein taloyhtiö lähteekin energiahankkeisiin taloudellisista syistä. Granlundin energiatehokkuuspalveluja tilataan esimerkiksi erilaisten peruskorjaushankkeiden tueksi tai kun taloyhtiö haluaa uusia lämmöntuotantonsa.

–Taannoin selvitimme esimerkiksi espoolaiselle taloyhtiöille, miten poistoilmantalteenotto toimisi kaukolämmön rinnalla. Teimme hankesuunnittelun, toteutussuunnittelun, rakentamisen valvonnan ja jälkiseurannan. Tuloksia on nyt seurattu 1,5 vuotta ja huomattu, että ostoenergiassa säästetään jopa puolet, Sivula antaa esimerkin.

Energiatehokkuus kiinnostaa taloyhtiöitä yhä enemmän. Ilmastokeskustelu on lisännyt kyselyjä, mutta tyypillisin motivaattori energiahankkeisiin liittyy edelleen taloyhtiön talouteen. Energiatehokkuusurakoissa ei enää edetä urakoitsijavetoisesti, vaan hankkeita halutaan ensin suunnitella asiantuntijoita konsultoiden.

Granlundin energiatehokkuuteen perehtyneet konsultit auttavat taloyhtiöitä laskelmissa ja antavat puolueettoman näkökulman korjaustarpeisiin, ilman kytköksiä laitevalmistajiin.

– Hiilikädenjälkemme syntyy asiakastyön kautta. Päästöt vähenevät ja taloyhtiöiden korjausvelka pienenee, kun energiaremontit tuottavat säästöjä, kommentoi Granlundin laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva.

Kaikkiaan Granlund työllistää yli 1000 asiantuntijaa mm. taloteknisen suunnittelun, kiinteistö- ja energiakonsultoinnin, ohjelmistojen, rakennuttamisen ja valvonnan sekä isännöintiliiketoiminnan parissa. Granlundin liikevaihto vuonna 2019 oli 91,6 miljoonaa euroa.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN