Isännöinti M. Ryypön hanke ”Palovaroittimien vaihto Karkkilan senioreille” kisaa Isännöintiteko 2019 -palkinnosta

Isännöinti Ryyppö Ky:n hanke Palovaroittimien vaihto Karkkilan senioreille on valittu Isännöintiteko 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiteko 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Isännöitsijä Vesa Ryyppö, kuva: Juho Kuva.

Hankkeessa useisiin yrityksen isännöimiin kerrostaloihin asennettiin uudet palovaroittimet ilman asukkaille koituneita kustannuksia. Yhteistyöhankkeen idea tuli Karkkilan Äijävirtaa-yhdistykseltä, mutta projektia koordinoi isännöitsijä Vesa Ryyppö.

– Paikallisen eläkeläisyhdistyksen aktiivit kävivät talkoilla asentamassa palovaroittimet 500 seniorille isännöimiimme kohteisiin. Saimme K-Raudalta palovaroittimista hyvän tarjouksen ja taloyhtiöt ostivat asuntoihin uudet varoittimet paristoineen, kertoo Ryyppö.

Hankkeen suurin hyöty oli paloturvallisuuden olennainen paraneminen Ryypön isännöimissä kerrostaloissa. Projekti tuli kreivin aikaan, sillä monesta asunnosta vanha palovaroitin löytyi lipaston laatikosta. Samalla käynnillä asennettiin myös porraskäytäviin uudet varoittimet.

Isännöinti ja Äijävirtaa ovat jo alustavasti sopineet paristojen vaihdattamisesta kohteisiin vuosittain.

– Projekti oli vastuullinen myös siksi, että emme vapaaehtoistyöllä vieneet kenenkään muun työtä. Esimerkiksi seinän maalaus olisi ollut eri juttu, koska kyse ei ole samalla tavalla yleishyödyllisestä asiasta.

Projektilla tuotettiin merkityksellistä tekemistä asentajina toimineille eläkeläisille, hyvää mieltä taloyhtiön asukkaille ja mielenrauhaa isännöinnille, kun kohteiden asumisturvallisuus parani.

– Merkityksellistä minulle isännöitsijänä oli tässä sosiaalinen vastuunkanto. Saimme kiitosta siitä, että oli mukavaa, kun joku tuli kahville. Ehdimme toteuttaa nämä sopivasti alkuvuodesta juuri ennen koronarajoituksia.

M. Ryyppö Ky:n hanke on yksi esimerkki yrityksen sosiaalisista projekteista, joihin aiemmin on kuulunut esimerkiksi luistinradan jäädyttäminen alueen lapsille.

Isännöinti M. Ryyppö Ky isännöi 35 taloyhtiötä Karkkilassa sen liikevaihto vuonna 2019 oli 240 000 euroa, ja se työllistää 2 työntekijää.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN