Jarno Tuokon ryhmäkorjaushanke Siltamäessä kisaa Isännöintiteko 2020 -palkinnosta

Siltamäen Huollon isännöimä ryhmäkorjaushanke Helsingin Siltamäessä on valittu Isännöintiteko 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiteko 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Jarno Tuokko, Siltamäen Huolto Oy, kuva: Juho Kuva

Siltamäen Huollon toimitusjohtaja, isännöitsijä Jarno Tuokko luotsaa Siltamäessä eteenpäin ryhmäkorjaushanketta, jossa kuusi taloyhtiötä on yhdistänyt voimansa uusiakseen putket, kylpyhuoneet ja sähköt. Myöhemmin hanke jatkuu vielä julkisivujen ja kattojen uusimisella.

– Tavoite on nostaa koko Siltamäen alueen arvoa ja houkutella sinne uutta asujakuntaa parantamalla asumisviihtyvyyttä ja turvallisuutta.

Hankkeessa on kannettu vastuu niin taloyhtiöiden taloudesta, asuinalueen turvallisuudesta, demokraattisesta yhteistyöstä, hyvästä kilpailutuksesta kuin esimerkiksi ympäristöasioista.

Talouden osalta säästöt ovat satoja tuhansia euroja. Säästöä on tullut esimerkiksi yhteishankinnoista ja yhteisistä työmaista. 1960-70-lukujen miltei identtisiin taloihin on voitu toteuttaa yhteiset suunnitelmat ja urakan laadunvalvonta. Hankkeen piirissä on kaikkiaan 880 asuntoa.

Yhteishanke on myös minimoinut asumishaitat. Nyt urakan kesto tiivistyy kahdesta kolmeen vuoteen, kun vastaavat remontit yksittäin laittaisivat alueen remonttiin jopa kahdeksaksi vuodeksi.

Tuokko on varmistanut sen, että tekijät kilpailutetaan vastuullisesti ja urakoitsijoiksi valitaan toimijoita, jotka esimerkiksi huolehtivat kierrätyksestä. Ympäristöarvot näkyvät hankkeen jatkosuunnitelmissa:

– Taloyhtiöille on jo tehty suunnitelmat maalämpöhankkeista. Lisäksi on tehty varaukset, että kun kattoremontit tulevat, katoille asennetaan aurinkopaneeleja.

Hanke on luonut uutta yhteenkuuluvuutta alueelle. Hallitukset kokoontuvat yhdessä Tuokon luotsaamana ja taloyhtiöiden puheenjohtajat ovat perustaneet epävirallisen ohjausryhmän jatkokehityksen tueksi.

– Hankkeessa on näkynyt kylmä pää ja lämmin sydän. Asunto-osakeyhtiöiden elinkaaresta huolehditaan järkevästi, mutta osakkaiden asemaa ymmärtäen, tiivistää Tuokko.

Siltamäen Huolto Oy isännöi ja huoltaa 14 taloyhtiötä Helsingin Siltamäessä sen liikevaihto vuonna 2019 oli 620 000 euroa, ja se työllistää 8 työntekijää.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna a
siakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN