Isännöintipalvelu E. Suomela kisaa Isännöintiyritys 2020 -palkinnosta

Isännöintipalvelu E. Suomela on valittu Isännöintiyritys 2020 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiyritys 2020 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 18.11.2020.

Isännöinti E. Suomela Oy:n toimistossa kuvassa vasemmalta toimitusjohtaja ja isännöitsijä Janne Suomela, isännöitsijä Jussi Suomela ja kiinteistösihteeri Maarit Laikola. Kuva: Antti J. Leinonen.

Oululainen perheyritys, Isännöintipalvelu E. Suomela, isännöi kerrostaloja Oulun kaupunkialueella. Yrityksessä vastuullisuus kuuluu kaikkiin prosesseihin: osakkaat otetaan mukaan hankkeisiin jo suunnitteluvaiheessa, korjausvelkaa ehkäistään ennakoivasti, hankerahoitukset mietitään huolella ja tarvittaessa taloyhtiöiden remontteja yhdistetään kustannussäästöjä tuoviksi ryhmäkorjaushankkeiksi.

– Perehdymme kohteisiimme hyvin ja useat yhtiöt ovatkin olleet isännöitävänämme pitkään. Viemme asioita eteenpäin pitkäjänteisesti ja niin, että korjausvelka ei kasaannu, kertoo toimitusjohtaja, isännöitsijä Janne Suomela.

Yrityksellä on erityisen vankka osaaminen saneerauksien valmistelussa ja vastuullisten rahoitusratkaisujen löytämisessä. Isännöinti on elvyttänyt esimerkiksi huimasti korjausvelkaantuneita taloyhtiöitä toteuttamalla kattavat kartoitukset, riskien analyysin ja auttamalla osakkaiden informoimisessa sekä lainaratkaisun löytymisessä . Tarvittaessa nostetaan kissa pöydälle:

– Taloyhtiön etua ajetaan selvittämällä tilanne perin pohjin. Ensin on tiedettävä talon tekninen kunto ja sitten on otettava osakkaat mukaan. Vastuumme voi näkyä myös siinä, miten ohjaamme asioita oikeaan suuntaan asioita ja uskallamme olla eri mieltä hallituksen kanssa.

Koska taloyhtiölainan saaminen on entistä hankalampaa, isännöinti auttaa myös priorisoinneissa. Näin kiireellisimmät korjaukset saadaan rahoitettaviksi ensin lyhyellä lainalla tai useat korjaukset toteutetaan saman aikaisesti pidemmällä laina-ajalla. Mahdollisuuksien mukaan asiakkaille pyritään tuomaan kustannussäästöjä taloyhtiöiden yhteishankkeilla.

– Isännöitsijän rooli on iso, kun pitää saada hallitukset pelaamaan yhteen. Tänä vuonna olemme toteuttaneet yhteishankkeena parvekeremontin, julkisivuhankkeen, asfaltointiprojektin ja parhaillaan suunnitellaan yhteishankkeena pihan kunnostusta.

Isännöintipalvelu E. Suomela kohtelee samalla vastuullisuudella myös henkilöstä ja palveluntarjoajia. Kaikkia kuunnellaan oman toiminnan suunnittelussa ja työntekijät viihtyvät talossa pitkään. Palveluntarjoajien suuntaan huolehditaan kunnollisesta kilpailutuksesta ja reilusta valintaprosessista.

Isännöintipalvelu E. Suomela isännöi noin 100 taloyhtiötä Oulun seudulla. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli 680 000 euroa, ja se työllistää 8 työntekijää.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toiminnanjohtaja Satu Grekin Kuntoutusyrittäjistä ja toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen Raklista sekä asiantuntija Teemu Kettunen Motivalta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan virtuaalisessa palkintogaalassa Isännöintipäivillä 18.11.2020.

ÄÄNESTYKSEEN