Taloushallinnon Career Boost -opiskelijat etsivät harjoittelupaikkoja

Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää taloushallinnon Career Boost -ohjelmia ulkomailla liiketalouden tai vastaavan korkeakoulututkinnon tehneille maahanmuuttajiille. Syksyllä ohjelman aloittaneet opiskelijat etsivät parhaillaan harjoittelu- ja työpaikkoja.

Ohjelman avulla osallistujat kehittävät taloushallinnon osaamistaan suomalaisen työelämän näkökulmasta, vahvistavat ammatillista suomen kielen taitoa ja laajentavat verkostojaan alan toimijoiden kanssa. Opiskelu tapahtuu suomeksi, muuta äidinkielen tason kielitaitoa heillä on mm. hindistä, kurdista, venäjästä, kiinasta ja ranskasta.

Lähtökohtaisesti henkilöillä on valmiudet kustannuslaskelmatyöhön, johdon avustaviin työtehtäviin, palkanlaskentaan, kirjanpitoon, laskutuksen avustaviin tehtäviin ja lisäksi heille on opetettu liiketoiminnan analytiikan työkaluja. Osallistujilla on usein myös alan työuraa ulkomailta.

Harjoittelu tapahtuu suomen kielellä. Harjoittelu voi olla palkaton (135 tuntia) tai palkallinen, jolloin harjoittelun pituutta voi muokata paremmin. Suoritusajankohta tulisi sijoittua maaliskuun lopusta kesäkuun lopun välille, jolloin heidän opinto-oikeutensa Metropoliassa päättyy. Palkallisen työn tai harjoittelun osalta suoritusajankohta on myös sovittavissa.

Lisätietoja Taloushallinon Career Boost -ohjelman tarkemmasta sisällöstä antaa liiketalouden lehtori Niklas Visanko, niklas.visanko@metropolia.fi, p. 040 156 1876.