Asumisen tietosuojatulkinnat julki

Saako rappukäytävän nimitaulussa pitää esillä asukkaiden sukunimiä? Tähän ja moneen muuhun taloyhtiön tietosuojaa koskevaan kysymykseen löytyy nyt viranomaisen linjaus. Tietosuojavaltuutettu julkaisi vihdoin lupaamansa ohjeistuksen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä.

– Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistukseen on koottu vastauksia tyypillisimpiin taloyhtiön tietosuojaa koskeviin kysymyksiin. Tietosuojavaltuutettu kertoo sivullaan esimerkiksi, mitä taloyhtiön pitää huomioida, jos yhtiöön on asennettu tallentava valvontakamera. Ohjeessa vastataan myös kysymykseen siitä, saako rappukäytävässä pitää asukkaiden sukunimet sisältävää nimitaulua. Aihe nousi esiin mediassa keväällä 2018, kun Helsingin Sanomat julkaisi jutun otsikolla “Isännöintitoimistot ovat keksineet keinon hyödyntää uutta tietosuoja-asetusta: taloyhtiöiltä pyydetään maksua henkilötietojen ylläpidosta”.

– Läpimenneet tulkinnat ovat hyvä esimerkki Isännöintiliiton tekemästä aktiivisesta vaikuttamistyöstä, sanoo Sallmén.

Tutustu ohjeistukseen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä tietosuoja.fi:ssä.

Uutishuoneeseen