Hyödynnä ladattavat yhtiökokousmateriaalit

Vuoden kiireisin aika on käsillä, ja isännöinnin kalenteri täyttyy yhtiökokouksiin liittyvistä töistä. Sitä helpottaakseen Isännöintiliitto on koonnut Mappi-jäsenpalveluun erilaisia yhtiökokousaikaan liittyviä materiaaleja.

Tilinpäätöksen tärkeimmät asiat voi kertoa osakkaille hyödyntämällä valmista esitysmateriaalipohjaa. Muokkaa materiaalia halutessasi ja täydennä muutama tieto.

Ota käyttöön myös mallit kokouskutsusta ja esityslistasta sekä pöytäkirjasta.

Joskus osakkaille voi olla tarpeen jakaa perustietoa taloyhtiön päätöksenteosta. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto ovat tehneet osakasohjeen, jonka voi liittää vaikkapa yhtiökokouskutsuun. Ohjeessa kerrotaan muun muassa mistä asioista yhtiökokouksessa päätetään ja miten hallitus valitaan.

Jos yrityksessä on käytössä Viestiplussa-palvelu, löydät sieltä useita yhtiökokoukseen liittyviä asukastiedotteita. Koosteesta löytyy esimerkiksi pieni tilinpäätössanasto, jonka voi laittaa kokouskutsun liitteeksi.

Huoneistotietojärjestelmään siirtyminen puhuttaa monissa taloyhtiöissä. Maanmittauslaitos on päivittänyt yhtiökokouskautta ajatellen sivuilleen aiheeseen liittyviä materiaaleja, joihin pääset tutustumaan täällä.

Tutustu myös Yhtiökokous-teemasivuun Mapissa.