Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja säätö – alan uusi ohjeistus -webinaari Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja säätö – alan uusi ohjeistus -webinaari Tapahtuma 16.12.2025 Koulutus on suunnattu teknisille isännöitsijöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Webinaarin kouluttajana toimii Helsingin kaupunkiympäristö projektipäällikkö Hannu Niemi. Niemi on ollut mukana toimikunnassa, joka laatii Rakennustietosäätiö...
Tuloilman puute huonontaa asumismukavuutta ja aiheuttaa ongelmia Tuloilman puute huonontaa asumismukavuutta ja aiheuttaa ongelmia Kumppanisisältö 5.11.2024 Oululaisen kerrostalon asukkaat huomasivat eron välittömästi, kun heille asennettiin huoneistokohtaiset korvausilmalaitteet.
Lämpökuvauksen hyödyntäminen taloyhtiössä -webinaari Lämpökuvauksen hyödyntäminen taloyhtiössä -webinaari Webinaarit ja videot 2.10.2024 Lämpökuvauksella voidaan myös paikallistaa rakennuksen lämpövuotoja.
Webinaari: Energiansäästöä taloyhtiön ilmanvaihdosta Webinaari: Energiansäästöä taloyhtiön ilmanvaihdosta Yleinen 20.9.2024 12.9.2024 järjestetyssä Ilmastointitohtorien ja Isännöintiliiton webinaarissa keskusteltiin ilmanvaihdosta ja energiansäästöstä.
Webinaari: Uusi tapa korjata sokkeleita Webinaari: Uusi tapa korjata sokkeleita Webinaarit ja videot 21.5.2024 Valesokkelirakenne oli Suomessa 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla erityisen suosittu ratkaisu niin rivitalojen kuin kerrostalojenkin rakentamisessa. Valesokkelia suosittiin, koska se mahdollisti käynnin rakennuksiin esteettömästi ilman korotusta...
Jos asunnossa on aina liian kylmä, jotain on vialla Jos asunnossa on aina liian kylmä, jotain on vialla Medialle 19.2.2024 Taloyhtiöiden tavoitelämpötila asunnoissa on yleensä noin 21 astetta ja se onkin lämpötila, jossa asukkaat ovat tutkimusten mukaan keskimäärin tyytyväisempiä. Usein haasteena on, että taloyhtiöissä ei mitata asuntojen keskilämpötiloja, jolloin mahdolliset poikkeukset jäävät pimentoon, ellei asukas ilmoita niistä.
Ohje ja raporttimalli rakennusten vahinkoselvityksistä ja korjaamisesta (lisäpalvelu) Ohje ja raporttimalli rakennusten vahinkoselvityksistä ja korjaamisesta (lisäpalvelu) Ladattavat jäsenmateriaalit Ohje opastaa selvittämään vahinkoihin liittyvät yksityiskohdat niin, että vahingon jälkeen on mahdollisimman selvää, mitä vahinko on aiheuttanut ja miten vauriot korjataan. Ohjeessa käsitellään vesi-, viemäri-, palo- ja suurvahingot sekä vahingot rakentamisen aikana. Sisältö: Rakennusten vahinkoselvitykset ja korjaaminen
Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon Medialle 3.11.2022 Energiakriisin keskellä on hyvä hetki miettiä myös pidemmän aikavälin energiaremontti- ja muita korjaustarpeita taloyhtiöissä. Valtion avustusrahaa korjausten tekoon on ollut tänä vuonna tarjolla historiallisen paljon, ja myös ensi vuonna korjausavustuksiin käytettävissä on tämän hetken tietojen mukaan lähes 27 miljoonaa sekä energia-avustuksiin 69 ja latausinfra-avustuksiin 10 miljoonaa euroa. ARA, Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto kannustavat taloyhtiöitä hyödyntämään tilaisuutta. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto peräänkuuluttavat myös laajempaa yhteiskunnallista keskustelua taloyhtiöistä, jotka eivät kykene korjaustoimia toteuttamaan.
Lakikysymys: Kuka vastaa ilmanvaihtoventtiilien puhdistuksesta? Entä venttiilien peittämisestä aiheutuneista vahingoista? Lakikysymys: Kuka vastaa ilmanvaihtoventtiilien puhdistuksesta? Entä venttiilien peittämisestä aiheutuneista vahingoista? Lakikysymykset Lakiasiantuntija vastaa
Laita kolme asiaa kuntoon, niin taloyhtiössä säästyy rahaa ja energiaa Laita kolme asiaa kuntoon, niin taloyhtiössä säästyy rahaa ja energiaa Medialle 24.2.2021 Energiatehokkuudessa ei ole aina kyse suuresta remontista, vaan pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Isännöintiliiton Energiabarometri paljastaa kolme asiaa, joissa taloyhtiöt hukkaavat rahaa ja energiaa.