Uusi konserni Oiva isännöinti aikoo muuttaa isännöintialaa

Mikko Niskanen
Mikko Niskanen haluaa lisää myönteistä puhetta isännöintialalle.

Isännöintialalle syntyi joulukuussa 2021 uusi konserni, Oiva isännöinti Group Oy. Sen muodostavat helsinkiläiset Avara Isännöinti Oy ja Provia Isännöinti Oy sekä yrityskaupoilla konserniin liittyneet Isännöitsijätoimisto Maikoski Oy Vantaalta, Aito Isännöinti Oy Espoosta, Tampereen Isännöintipalvelu Oy ja Jyväskylän Isännöintitiimi Oy.

Uusi yhtiö aikoo muuttaa isännöintialaa perusteellisesti, kertoo liiketoimintajohtaja Mikko Niskanen. Yksi merkittävä asia tiekartalla on lisätä läpinäkyvyyttä, josta on tullut isännöinnille jo perusvaatimus.

– Jos asiakas haluaa läpinäkyvyyttä, yrityksen pitää se toteuttaa. On oltava prosessit ja työkalut, joilla se digitalisoidaan.

Oiva isännöinnissä näitä miettii erillinen tiimi, jonka kaikki aika on varattu kehittämiseen. Niskanen sanoo haluavansa uudistaa samalla myös koko palvelun. Hän puhuu paikallisuudesta, siitä, että paikallisen toimiston ihmisten ja asiakkaiden pitää kokea toiminta omakseen.

– Monet painivat näiden asioiden kanssa. Organisaatio ei saa olla liian iso eikä viedä liiketoimintaa ohi paikallisen kulttuurin. Se on mahdollista kyllä yhdistää.

Yhdistymisten myötä Oiva isännöinti on yksi Suomen suurimmista isännöintiyhtiöistä. Työntekijöitä on yhteensä noin 170 ja liikevaihtoa 18 miljoonaa euroa. Niskanen antaa ymmärtää, että paikallistoimistoja olisi tulossa lisääkin. Kesällä 2022 on odotettavissa myös uutisia palvelukehityksen tuloksista.

Tavoitteista ja kehittämisestä puhuminen on Niskasen mielestä tärkeää. Hänestä sitä voisi isännöintialalla harrastaa enemmänkin.

– Alan keskustelun nuotti on saatava pois huonoista asioista. Kerrotaan mieluummin, että joku oikeasti kehittää ja kuuntelee asiakasta, hän kannustaa.