Isännöinnin asiantuntemus varmistaa hissiavustuksen saamisen

Taloyhtiöillä on nyt hyvä mahdollisuus saada ARAn myöntämää avustusta hissien rakentamiseen, sillä hissiavustuksiin myönnettiin 11 miljoonan euron lisämääräraha.

Asunto-osakeyhtiö Hiihtomäentie 19:n hallituksen entinen pj. Helena Nurminen, nykyinen pj. Sami Asujamaa sekä isännöitsijä Olli Pajanen iloitsevat onnistuneesta hissinrakennusprojektista. ARAn tuki kattoi 50 % ja Helsingin kaupungin tuki 10 % kuluista.

Isännöinnin asiantuntemus on tärkeää, kun taloyhtiössä aletaan pohtia hissin rakentamista taloon. Isännöinnillä on merkittävä rooli muun muassa avustusten hakemisessa ja tarjousprosessissa.

Asunto-osakeyhtiö Hiihtomäentie 19:n vuonna 1956 valmistuneeseen taloon rakennettiin hissi keskelle porraskäytävää. ARAn tuki kattoi 50 prosenttia ja kaupungin 10 prosenttia kuluista.

Hallituksen puheenjohtaja Sami Asujamaa kiittelee Tili-Kiinti Oy:n isännöitsijä Olli Pajasen panosta.

– Olli varmisti myös sen, että lisätöihinkin, kuten porraskäytävän korjauksiin, saatiin avustusta, Asujamaa kertoo Kotitalossa.

Hissin rakentaminen teki talosta esteettömän: hissi rakennettiin kellarikerrokseen asti ja yksi autotalleista muutettiin sisäänkäynniksi, josta järjestettiin esteetön kulku katutasosta.

Rakentamisen kokonaiskustannus oli 950 000 euroa, josta taloyhtiölle jäi maksettavaa 570 000 euroa ARAn ja Helsingin kaupungin avustusten jälkeen. Asuntokohtainen kustannus oli 2 500-18 600 euroa.

– Vaikuttaisi siltä, että asuntojen arvo olisi noussut rakennuskustannusten verran, Nurminen sanoo.

Takaisin Uutishuoneeseen