Asrekiin voi jo valmistautua

Sähköinen asunto-osakerekisteri eli Asrek tekee tuloaan.

Kun Asrekin käyttö alkaa, pitää käyttäjien asiointivaltuudet olla määriteltyinä. Jo nyt kannattaa varmistaa, että päävastuullisen isännöitsijän tiedot ovat Kaupparekisterissä ajan tasalla. Lisäksi isännöintiyrityksen on hyvä käydä tutustumassa suomi.fi-palveluun. Palvelussa isännöintiyritys voi huolehtia, että kaikilla tarkastus- ja päivitystyötä tekevillä, esimerkiksi kiinteistösihteereillä, on siihen valtuudet: https://www.suomi.fi/valtuudet

Nyt on oikea aika kysellä myös palvelutarjoajalta, miten Asrekiin valmistautuminen on aloitettu ja millaisia järjestelmäpäivityksiä tai siirtymävaiheen prosesseja siihen tarvitaan.

Isännöintiliitto pyrkii vaikuttamaan siihen, että isännöintijärjestelmät olisivat ajoissa valmiina Asrekiin, jotta tietojen tarkistaminen ja päivittäminen sähköiseen rekisteriin hoituisi mahdollisimman sujuvasti.

Tutustu myös Kiinteistöasioiden digipäivän 2.11.2017 (MML) materiaaleihin:
http://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/kiinteistovaihdannan-palvelu
-> valitse “Koulutus”

Maa- ja metsätalousministeriö kerää tietoja Asrekiin siirtymisen vaikutuksista. Isännöitsijöille suunnattu kysely on auki 8.12. asti. Varaa vastaamiseen 5-10 min.