Jenni Okkonen kisaa Isännöintiammattilainen 2021 -palkinnosta

Kiinteistösihteeri Jenni Okkonen Sp-Isännöintipalvelut Oy:stä on valittu Isännöintiammattilainen 2021 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 10.11.2021.

Jenni Okkonen kisaa Isännöintiammattilainen 2021 -palkinnosta.
Jenni Okkonen kisaa Isännöintiammattilainen 2021 -palkinnosta. Kuva: Olli-Pekka Latvala.

Kymmenisen vuotta kiinteistösihteerinä toiminutta ja nykyisin Sp-Isännöintipalveluissa työskentelevää Jenni Okkosta kollegat kuvailevat ”isännöitsijän oikeaksi kädeksi” – joka huomioi työssään yhtä lailla asiakkaat kuin työkaveritkin.

– Kiinteistösihteerinä otan isännöitsijältä perusarkea hoitaakseni. Tavoitteenani on tehdä arjesta mahdollisimman joustavaa. Kun meidän on helppo tehdä isännöintiyrityksessä työtä, meidän on helppo myös palvella asiakasta hänen ongelmassaan, Okkonen kuvailee.

Okkonen kertoo olevansa eräänlainen toimiston sirkustirehtööri, joka pitää lankoja käsissään, auttaa tarvittaessa työkavereita, seuraa projektien etenemistä ja deadlinejen toteutumista. Työyhteisössä häntä kiitellään rauhalliseksi, ystävälliseksi ja ammattitaitoiseksi. Erityisesti kyky toimia paineen alla on osoittautunut Okkosen vahvuudeksi kiinteistösihteerin töissä:

– Joskus asiakas voi olla ongelmansa kanssa kiihkeässä mielentilassa, jolloin on tärkeä, että ei lähde siihen mukaan. Olen opetellut nollaamaan omat tunteeni. Siihen auttaa sekin, että pyrin aina ratkaisemaan ongelman heti tai ainakin ohjaan sen eteenpäin, Okkonen kertoo.

”Tällä alalla ei ole yksilösuorituksia”

Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat Okkosen hyvää tilannetajua. Asiakaskohtaamisissa onnistumista auttaa empaattisuus, kuuntelutaidot ja joskus huumorikin. Kun asiakas myöhemmin kiittelee, miten helposti jokin asia ratkesi, Okkonen tietää onnistuneensa:

– Kiinteistösihteeri on ensimmäinen tai jopa ainoa ihminen, jonka asiakas näkee, siksi siinä kohtaamisessa pitää onnistua juuri sillä hetkellä eikä vähän myöhemmin.

Okkosen työnkuva on monipuolinen – ja juuri uuden oppiminen häntä alassa viehättääkin. Työpöydälle mahtuvat niin asiakaspalvelu, vastikevalvonta, kaupparekisterimuutokset, tilinpäätöksien ja toimintakertomuksien koordinointi ja erilaisten projektiseurantaa. Okkonen on mukana myös isännöintijärjestelmän muutoksessa kertomassa ajatuksiaan uuden järjestelmän hyödyntämiseen. Lisäksi hän on mukana asukasviestinnän tehtävissä, vaikka pääosan yrityksen tiedotuksesta hoitaa markkinointivastaava.

Isännöintiammattilainen-finalistina Okkonen iloitsee siitä, että nyt saadaan vihdoin esiin sitä, että onnistuneen isännöinnin taustalla on monta ihmistä.

– Tällä alalla ei ole yksilösuorituksia. Tämä on tiimityötä.

Okkosen omaan tiimiin Sp-Isännöintipalvelujen Forssan toimipisteellä kuuluvat myös toinen kiinteistösihteeri, kirjanpitäjä ja neljä isännöitsijää. Lisäksi yhteistyötä tehdään yrityksen muiden toimipisteiden kanssa.

Isännöintiliiton palkintokilpailu avautui nyt ensi kertaa kaikille isännöintiyrityksissä työskenteleville. Isännöintiammattilainen-sarjaan saattoi ilmoittaa yhtä hyvin asiakaspalvelijan, kiinteistösihteerin kuin isännöintiyrityksen palkkaaman harjoittelijankin. Palkittavan isännöintiammattilaisen työssä näkyy esimerkillinen toiminta esimerkiksi asiakkaiden tai työyhteisön hyväksi.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöt Oyj:stä, pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta, toimitusjohtaja Harri Hiltunen Kiinteistöliitosta, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta ja kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa Isännöintiliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä 10.11.2021.