Fluxio Isännöinti kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta

Fluxio Isännöinti on valittu Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 10.11.2021.

Fluxio Isännöinti kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta
Fluxio Isännöinti kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta. Alarivissä isännöintijohtaja Rauli Oikarinen, toimitusjohtaja Kalle Grönqvist ja henkilöstöasioista vastaava Virva Westerlund. Ylärivissä tekninen isännöitsijä Misa Tanaka-Salminen, palveluisännöitsijä Maria Haapakoski ja isännöitsijä Marko Kanniainen. Kuva: Juho Kuva.

Viidessä vuodessa pienestä espoolaisesta start up -yrityksestä isoksi pääkaupunkiseudun isännöintiyritykseksi kasvaneessa Fluxiossa hyvä työnantajuus on kirjattu strategiaan tärkeimpien tavoitteiden joukkoon.

–Strategiassamme on kolme kohtaa: paras työpaikka henkilökunnalle, paras palvelu asiakkaille ja parhaat digitaaliset järjestelmät, kertoo Fluxion toinen perustaja, toimitusjohtaja Kalle Grönqvist.

Grönqvistin ajattelussa hyvä työnantajuus ei ole niinkään kiinni yksittäisistä toimenpiteistä vaan perustuu kokonaisvaltaiseen ajatteluun:

– Työn autonomia on ensimmäinen seikka, mikä luo hyvää työnantajuutta. Työntekijän kannalta on tärkeintä, kokeeko hän, että luotetaan vai että valvotaan.

Fluxion tekemisen tavat – työnkuvat, toimintatavat ja käytössä olevat järjestelmät – on rakennettu tukemaan kulttuuria, jossa työntekijöihin luotetaan. Yrityksen organisaatio on tavanomaista joustavampi, jolloin jokainen pääsee käyttämään vahvuuksiaan itselle sopivimmassa roolissa. Tiimejä muodostetaan tehtävän mukaan ja yritys tarjoaa mahdollisuuden sisäiseen urakiertoon sekä tarvittaessa lisäkoulutuksiin. Kaikki työntekijät osallistuvat yrityksen kehittämiseen itse valitsemissaan työryhmissä.

Työntekijät kiittelevät tasa-arvoista kulttuuria, jossa ei ole turhia hierarkioita: Kaikilla on mahdollisuus tulla kuulluksi asiassa kuin asiassa ja osallistua yrityksen kehittämiseen.

Suositeltu työpaikka

Työt on järjestetty niin, että avun pyytäminen kollegalta on helppoa:

– Jokainen työntekijä voi tarvittaessa auttaa ketä tahansa asiakasta. Se mahdollistaa esimerkiksi kunkin työntekijän lomailun haluttuna ajankohtana. Sisäinen palvelupyyntö-kanava tarjoaa laadukkaat tukipalvelut isännöitsijöille ja chat-kanava kollegoiden sparrausavun, kertoo Grönqvist.

Työntekijöille toimintakulttuuri on ollut mieleen. Yritys on kasvanut nopeasti eikä uusien työntekijöiden löytäminen ole ollut hankalaa, kun nykyiset suosittelevat mielellään työpaikkaansa myös verkostoilleen. Yrityksellä on kouluttanut yli kymmenen IAT ja kiinteistösihteeriharjoittelijaa, joista miltei jokainen on jäänyt yritykseen harjoittelun päätyttyä.

Fluxio Isännöinti työllistää tällä hetkellä 36 henkilöä Otaniemen toimipisteessä ja 10 henkilöä vuonna 2020 Kallioon avatussa toimistossa. Fluxio Isännöinti isännöi 215 taloyhtiöitä pääkaupunkiseudulla.

– Kasvu ja henkilökunnan monialainen osaaminen mahdollistavat suunnitelmallisen järjestelmien ja työtapojen kehittämisen. Yrityksen poikkeuksellisen nopea kasvu on todiste myös hyvästä työnantajuudesta – henkilökunta ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, Grönqvist sanoo.

Kokonaisvaltainen työhyvinvointi on Grönqvistille tärkeää. Lisäksi työntekijöistä huolehditaan yksittäisillä työkykyä edistävillä toimenpiteillä.  Henkilökunnalle räätälöitiin esimerkiksi vuoden kestävä valmennus, jossa tuettiin ajanhallintaa, palautumista, mielen hyvinvointia ja annettiin vinkkejä terveellisempään ravintoon. Työntekijät saivat aktiivisuusrannekkeet, joiden kautta oman terveyden ja aktiivisuuden kehittymistä voi seurata yrityksen hyvinvointitapahtumissa ja vapaa-ajalla.

Näiden lisäksi yritys tarjoaa myös taloudellisen kannustimen: halutessaan kaikki työntekijät saavat osakkuuden Fluxio Isännöinnistä.

Isännöintiliiton palkintokilpailussa etsittiin tänä vuonna isännöintiyritystä, joka on myös erinomainen työpaikka. Palkittavan isännöintiyrityksen toiminnassa näkyy esimerkillinen toiminta asiakkaiden ja sidosryhmien sekä erityisesti omien työntekijöiden hyväksi. Yrityksellä on ehkä työnäyttönään hankkeita tai prosesseja, jotka tekevät siitä hyvän työyhteisön.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöt Oyj:stä, pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta, toimitusjohtaja Harri Hiltunen Kiinteistöliitosta, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta ja kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa Isännöintiliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä 10.11.2021.