Terhi Jokinen kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta

Isännöitsijä Terhi Jokinen, OIT Isännöinnistä on valittu Isännöitsijä 2021 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 10.11.2021.

Terhi Jokinen kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta.
Terhi Jokinen OIT Isännöinnistä kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta. Kuva: Juho Kuva.

OIT Isännöinnissä työskentelevä Terhi Jokinen on erikoistunut isoja korjauksia vaativien taloyhtiöiden isännöintiin. Tällä hetkellä OIT isännöi merkittävää osaa Oulun keskustan vanhoista arvotaloista – ja monet näistä usein isoja korjauksia vaativista kohteista ohjataan Jokiselle.

Isännöintitöissä Jokinen käyttää töiden ja koulutusten kautta kertynyttä monipuolisesta osaamistaan. Alun perin hortonomin koulutuksen saanut Jokinen on tehnyt pitkän uran isojen liikekiinteistöjen rakennuttajana Etelä-Suomessa. Sittemmin hän on suorittanut isännöinnin ammattitutkinnon ja opiskelee parhaillaan teknisen isännöitsijän jatkotutkintoa.

– Otan mielelläni haltuun isoja kokonaisuuksia ja taustani takia minun on helppo tarvittaessa haastaa myös konsultteja ja suunnittelijoita hankkeissa. Pystyn silloin ajamaan paremmin asiakkaan etua, kertoo Jokinen.

Suunnitelmallisuudella hankkeita eteenpäin

Työyhteisöltään ja asiakkailtaan hän on saanut kiitosta esimerkillisestä kyvystään johtaa ja aikatauluttaa projekteja. OIT:lle hänet onkin valittu työryhmään, jossa kehitetään yrityksen prosesseja, tavoitteena poistaa turhia työvaiheita.

Jokisen vahvuudet – kokonaisuuksien hallinta, suunnitelmallisuus, talousosaaminen – auttavat luottamuksellisten asiakassuhteiden luomisessa:

– Etenen aina kalenterin ja kukkaron kautta. Joskus asiakkaikseni tulee yhtiöitä, joissa aiemmin on riidelty korjauksista. Kun jaksotan tulevat korjaukset monelle vuodelle ja aikataulutan tavoitteet kuukausitasolla sekä varmistan rahoitukset ennen päätöksiä, asiakkaat minulle mielellään vastuuta hankkeiden luotsaamisessa, ja riidatkin ovat loppuneet.

Pitkin matkaa Jokinen pysähtyy ajattelemaan projekteja loppukäyttäjän eli hallitusten ja asukkaiden näkökulmista:

– Hankkeen alusta loppuun on huolehdittava ajantasaisesta tiedotuksesta. Tietoa on tultava tarpeeksi usein ja sellaisella kielellä, että vastaanottaja ymmärtää asian.

Isännöitsijä-finalistina Jokinen haluaa vankistaa mielikuvaa osaamista ja innovatiivisuutta vaativana ammattina.

Tässä kilpasarjassa etsitään isännöitsijää, jonka työssä näkyy esimerkillinen toiminta asiakkaiden, kollegoiden, verkostojen tai sidosryhmien kanssa. Hänellä saattaa olla työnäyttönä jokin esimerkillistä osaamista, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja vaatinut hanke tai hankkeita.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöt Oyj:stä, pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta, toimitusjohtaja Harri Hiltunen Kiinteistöliitosta, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta ja kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa Isännöintiliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä 10.11.2021.