Miia Romppanen kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta

Isännöitsijä Miia Romppanen on valittu Isännöitsijä 2021 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 10.11.2021.

Miia Romppanen kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta.
Miia Romppanen Isännöinti Vuorma Oy:stä kisaa Isännöitsijä 2021 -palkinnosta. Kuva: Juho Kuva.

Oululaisessa Isännöinti Vuorma Oy:ssä helmikuusta asti työskennellyt Romppanen kertoo haluavansa tehdä töitä paitsi asiakkaiden myös koko toimialan eteen. Erityisesti isännöinnin imagon kohentaminen on 24-vuotiaalle Romppaselle tärkeitä teemoja:

– Miten isännöinti saataisiin parempaan valoon? Tämä on monipuolinen ala, joka on paljon muutakin kuin kiinteistöjen kunnostusta.

Lisätäkseen nuorten tietoisuutta isännöitsijän ammatista ja tuulettaakseen alaan liittyviä stereotypioita Romppanen jakaa Linkedinissä kokemuksiaan omasta urapolustaan. Oppimispäiväkirjallaan hän on saanut tuotua näkyviin, kuinka monipuolista työ on ja miten nuorikin voi suunnata isännöitsijäksi. Romppanen päätyi itsekin suorittamaan isännöinnin ammattitutkintoa kollegan esimerkillisen työotteen innoittamana –ensin hän toimi kiinteistösihteerinä tradenomiksi valmistuttuaan.

Nuorena isännöitsijänä Romppasen vahvuuksia ovat uutta pelkäämätön ja tiedonjanoinen asenne sekä valmius tehdä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Asiakkaat kiittelevät Romppasta perehtyneisyydestä: hän valmistelee kokousasiat kattavasti ja tiedottaa ajankohtaisista asioista tarpeeksi paljon ja selkeästi. Asiakkaat ovat olleet nuoressa isännöitsijässä tyytyväisiä siihen, että Romppasen toimesta asiat etenevät tehokkaasti.

Tärkein työkalu on halu oppia uutta

Romppasen työpöydälle mahtuvat tällä hetkellä niin taloushallinto, juridiikka kuin myös asiakaspalvelu ja viestintää.

Isännöitsijänä Romppanen ei kaihda tarttua tehtäviin, joihin sisältyy hankalienkin ongelmien ratkaisua. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi tilanteet, kun asukkaiden kanssa joudutaan käymään keskustelua varoitukseen johtaneesta asumisesta sekä juridiset kysymykset, kuten kenen kunnossapitovastuulle jokin huoneiston osa kuuluu. Tilanteet hän hoitaa ihmisläheisellä otteella, keskustellen.

– Ihmisten kohtaaminen on isännöitsijänä minulle tärkeää. Haluan olla isännöitsijä, jonka kanssa on mukava tehdä yhteistyötä. Kevään yhtiökokouksista sain tästä positiivista palautetta, Romppanen kertoo.

Finalistina Romppanen haluaa muistuttaa, ettei pätevyys tai onnistuminen isännöitsijänä ei riipu iästä eikä sukupuolesta. Isännöitsijälle tärkein työkalu on sen sijaan halu oppia jatkuvasti uutta.

Tässä kilpasarjassa etsitään isännöitsijää, jonka työssä näkyy esimerkillinen toiminta asiakkaiden, kollegoiden, verkostojen tai sidosryhmien kanssa. Hänellä saattaa olla työnäyttönä jokin esimerkillistä osaamista, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja vaatinut hanke tai hankkeita.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöt Oyj:stä, pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta, toimitusjohtaja Harri Hiltunen Kiinteistöliitosta, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta ja kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa Isännöintiliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä 10.11.2021.