Olisiko aika sanoa kiireelle seis?

Syksyn Lisävirtaa isännöintiin -kiertueella opetellaan ottamaan oma työarki haltuun.

Kolmannes isännöitsijöistä kokee työnsä ylikuormittavaksi ja vaikutusmahdollisuudet työmäärään puutteellisiksi, kertoo tuore Isännöinnin ammattilaiset -tutkimus. Syksyn Lisävirtaa isännöintiin -koulutukset Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä tarjoavat nyt ratkaisuja ongelmaan. Tilaisuudet on suunnattu isännöintiyritysten koko henkilökunnalle, ja ne sopivat hyvin ohjelmaksi esimerkiksi yrityksen tyky-päivään.

Tilaisuuksien kouluttaja, voimavaravalmentaja Minna Tervamäki Kuudes Aisti Oy:stä kertoo, että työteho paranisi monella jo sillä, että ihminen rauhoittuisi hetkeksi miettimään arjen haasteita ja ajankäyttöä.

Pysähtyminen auttaa tunnistamaan omat voimavarat sekä hahmottamaan, millaiset asiat arjessa syövät energiaa. Ongelmakohtia on kahdenlaisia: niitä, joita ihminen voi helpottaa omalla toiminnallaan ja niitä, joille ei mitään voi.

– Opettelemme koulutuksessa ratkaisukeskeisyyttä, eli tunnistamaan, mikä omassa työssä mättää ja mitä asialle voisi tehdä. Jaksamista saa nopeasti parannettua, kun keskittyy ensin ratkaisemaan helpoimmat epäkohdat, sanoo Tervamäki.

Tervamäen mukaan työhyvinvoinnin jarruna ovat usein erilaiset vääristyneet uskomukset, jotka saattavat istua varsin sitkeästi, jos ihminen on ollut samalla alalla ja samoissa työtehtävissä pitkään. Hän haluaakin luennolla auttaa kuulijoita ravistelemaan ”Tämmöstä tää nyt on, eikä tälle voi mitään” -asenteitaan.

– Teemme luennolla esimerkiksi käytännön harjoituksia, joiden kautta saa kiinni omista uskomuksista.  Ihmiset lykkäävät usein ratkaisuja erilaisilla selittelyillä. Koulutuksessa tutkitaan näitä omia sitkuja ja mutkuja, kertoo Tervamäki.

Koulutuspäivä päättyy liikunnalliseen tekemiseen, kuten sisäcurlingiin, hohtokeilaukseen, pilatekseen tai kahvakuulatreeniin.

Kaivataanko sinun työpaikallasi lisävirtaa?

Isännöinnin ammattilaisille suunnattuun koulutukseen kannattaa tulla mukaan koko toimiston voimin. Valitse sinua lähinnä oleva tilaisuus ja ilmoittaudu mukaan:

Lisävirtaa isännöintiin