“Kasvaminen ja kehittäminen vaatii massaa”

Isännöintitoimisto ISTO Oy osti lokakuussa 2017 Kosken Isännöinti- ja Tilitoimisto Oy:n liiketoiminnan.

Savonlinnassa aloittanut isännöintiyritys on laajentanut toimintaansa 14-vuotisen taipaleensa aikana uudelle paikkakunnalle joka vuosi. Näistä 11 on saatu yrityskauppojen kautta. Nyt Isännöintitoimisto ISTO Oy tarjoaa isännöintiä 20 paikkakunnalla yhteensä 7 toimipisteessä 28 henkilön voimin.

Miksi laajentuminen on teille tärkeää, toimitusjohtaja Jan-Erik Wasenius?

Jan-Erik Wasenius

Ala keskittyy, emmekä ole ainoita kasvajia. Pitää olla riittävä massa, jotta pystyy kehittämään. Asiakkaat alkavat vaatia sähköistä asiointia ja teknisiä palveluja. Kehitämme esimerkiksi parhaillaan puhelinsovellusta, joka on tarkoitus lanseerata alkuvuodesta.

Yhden, kahden hengen toimistot ajautuvat hankaliin tilanteisiin, jos eivät pysty vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin. Täällä on paljon tilitoimistopohjaista isännöintiä, joka kuolee ensimmäisenä pois.

Vahvistamme asemaamme etenkin Imatralla ja Etelä-Karjalassa, jossa olemme kolmen suurimman joukossa. On ilo katsoa, miten homma on lähtenyt käyntiin. Meillä on hyvä porukka siellä.

Mitä isännöinnissä tapahtuu juuri nyt Itä-Suomessa?

Kuten valtakunnallisestikin väestökatopaikoilla, taloyhtiöt ovat hankalissa tilanteissa kun ei saada rahoitusta korjauksiiin. Joissakin kohteissa on jo hallittu alasajo käynnissä, koska tiedetään, ettei tulevaisuutta ole.

Onneksi ilmiö ei näy vielä suuressa mittakaavassa, mutta trendi on selvä: jos on vanhusenemmistö ja paha muuttotappio, eivät perikunnat saa myytyä osakkeita. On aika karmaisevaa, että ihmisen osakkeen arvo voi kadota niin nopeasti.

Osakkeenomistajien ja taloyhtiöiden päättäjien pitäisi herätä tähän itse. Taloyhtiöillä pitäisi olla taloyhtiöstrategia, josta jokaisen osakkeenomistajan tai asunnnonostajan pitäisi ymmärtää, mihin yhtiö on menosssa. Myös alasajo voi olla strategia kun se tehdään hallitusti.

Tämän jutun löydät myös Isännöinti-lehdestä 9/2017, joka ilmestyy 13.12.2017.

Uutishuoneeseen