Isännöintiliitossa töissä: Näin syntyvät Isännöintiliiton tapahtumat

Tapahtumakoordinaattori Hilla Ronkaiselle ja tapahtumatuottaja Inka Kovaselle Isännöintipäivät on vuoden suurin projekti. Tällä viikolla tuotetaan kuitenkin jo seuraavia tapahtumia.

Tapahtumakoordinaattori Hilla Ronkainen ja tapahtumatuottaja Inka Kovanen valmistelevat jo ensi vuoden koulutustilaisuuksia.

Isännöintiliitossa työskentelee yhteensä 25 eri alan asiantuntijaa muun muassa jäsenpalveluiden, koulutusten, kehityksen, lakiasioiden, viestinnän sekä digitaalisten palveluiden parissa. Tapahtumatuottaja Inka Kovanen ja tapahtumakoordinaattori Hilla Ronkainen vastaavat liiton koulutustilaisuuksista paikallisista aamiaistilaisuuksista aina vuoden isoimpaan megatapahtumaan, Isännöintipäiviin.

Ronkainen on ollut liitossa töissä nyt puolisentoista vuotta, Kovanen aloitti viime keväänä. Kummankin työhön kuuluu tapahtumien ja koulutusten suunnittelun ja käytännönjärjestelyjen lisäksi esimerkiksi kumppaniyhteistyötä Isännöintiliiton palveluverkoston suuntaan.

– Täydennämme hyvin toisiamme. Hilla on tarkka yksityiskohdissa ja taitava ohjeistamaan tapahtumien kumppanit ja osallistujat. Minä haluan katsoa tapahtumaa laajempana kokonaisuutena. Erilaiset vahvuutemme tekevät meistä hyvän tiimin, Kovanen kuvailee.

Isännöintipäivät on vuoden isoin tapahtuma

Juuri päättyneet Isännöintipäivät olivat Ronkaiselle toiset ja Kovaselle ensimmäiset.

– Haluamme tarjota joka vuosi jotain uutta, tällaista tapahtumaa ei voi monistaa vuodesta toiseen. Tämä pitää myös työn mielenkiintoisena, kertoo Kovanen projektista.

Hän sanoo hypänneensä Isännöintipäivien tuotantoon mukaan heti aloitettuaan työt Isännöintiliitossa viime keväänä. Ronkainen oli tässä vaiheessa valmistellut Isännöintipäiviä 2019 jo vuoden verran, sillä tilaisuuden suunnittelu alkaa keskimäärin puolitoista vuotta ennen h-hetkeä. Seuraavan vuoden Isännöintipäivien paikka on siten voitu julkistaa ajoissa jäsenten tietoon.

Kummallekin Isännöintipäivien tärkein tavoite on tehdä tapahtumasta kohderyhmille merkityksellinen ja mieleen jäävä kokonaisuus.

– Nykyisin ihmiset haluavat entistä laadukkaampia tapahtumia ja kohtaamisia livenä. Moni asia on siirtynyt nettiin ja kiireisillä ihmisillä on harvemmin aikaa tavata, jolloin yksittäiseen tapahtumaan kohdistuu suuria odotuksia, Ronkainen pohtii.

– Motivoivinta on tehdä tapahtuma, joka on hyödyllinen kaikille osallistujille. Esimerkiksi Isännöintipäivillä kohtaavat isännöinnin ammattilaiset ja heidän työlleen tärkeät palveluntarjoajat. Haluamme, että jokaiselle jää tapahtumasta hyvä fiilis, summaa Kovanen.

Ronkainen ja Kovanen pitävät työssään hyvänä sitä, että tapahtumatuottaja pääsee näkemään, miten suunnittelu ja valmistelutyöt konkretisoituvat lopputulokseen, tapahtumaan livenä.

Tapahtumia jäsenten toiveiden mukaan

Ronkainen muistuttaa, että he ottaisivat mielellään enemmänkin palautetta vastaan liittyen Isännöintiliiton tapahtumiin ja erityisesti niiden teemoihin. Myös kriittinen palaute on tervetullutta, koska se auttaa kehittämään tapahtumia jatkossa. Joskus jäseneltä tullut idea toteutetaan suoraan:

– Meiltä esimerkiksi toivottiin sähköautoihin liittyvää infoa ja järjestimme viime syksyn päätteeksi suositun sähköautoaamiaisinfon.

Isännöintiliitossa tehdään koulutusten eteen myös paljon yhteistyötä kollegojen kesken. Lokakuussa starttaavan Lisävirtaa isännöintiin -kiertueen sisältöjä on palloteltu asiakkuusjohtajan, kehityspäällikön ja koulutuspäällikön kanssa.

– Kaikki tapahtumat tuotetaan porukalla ja ideat ovat usein yhteisiä, sanoo Kovanen.

Dynaaminen porukka tukena

Kovanen ja Ronkainen kiittelevät Isännöintiliittoa energiseksi työpaikaksi.

– Kuulumme Kumppanipalvelut-tiimiin, jossa meitä on yhteensä viisi henkilöä. Tiimi tukee tarvittaessa, mutta antaa myös riittävästi vapautta töiden tekemiseen, kertoo Kovanen.

Ronkainen ilahtui Isännöintiliittoon tulleessaan, miten ryhtyväinen ja dynaaminen ilmapiiri liitossa oli. Tekemisen meininkiä tarvitaankin erityisesti tapahtumatuotannossa, jossa ei ehditä jäädä laakereille lepäämään edes vuoden päätapahtuman, Isännöintipäivien jälkeen. Lisävirtaa-tapahtumat ovat juuri käynnistymässä kahdeksalla paikkakunnalla ja uutta on suunnitteilla:

– Webinaarit ovat pienen hiljaiselon jälkeen taas pyörähtämässä käyntiin. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan uudentyyppistä koulutustapahtumaa alkuvuodeksi Helsinkiin. Teemaksi on tulossa energia, Kovanen ja Ronkainen paljastavat.

Haluatko antaa palautetta esimerkiksi Isännöintipäivistä tai muusta tapahtumasta? Saat aina tapahtuman jälkeen palautekyselyn sähköpostitse. Voit myös aina kertoa koulutuksia ja tapahtumia koskevat ideasi sähköpostitse: inka.kovanen@isannointiliitto.fi tai hilla.ronkainen@isannointiliitto.fi