Markkinaoikeus käsittelee kilpailulakiasiaa keväällä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) esitys Isännöintiliiton kilpailulain rikkomisesta on edennyt markkinaoikeuden käsittelyyn. Käsittely alkaa 11. helmikuuta 2022 ja käsittää useita istuntoja pitkin kevättä. Päätöstä markkinaoikeudesta voinee odottaa vuoden loppupuoliskolla.

KKV on tutkinut Isännöintiliittoa kilpailulain rikkomisesta keväästä 2017 lähtien ja tulkitsee Isännöintiliiton rikkoneen kilpailulakia 2014–2017 muun muassa julkaisemalla tiedotteita, joilla otettiin kantaa isännöinnin hintoihin.

Aihe herätti laajaa kiinnostusta mediassa keväällä 2021. Isännöintiliitto odottaa rauhassa oikeuden päätöstä.

– On erittäin hyvä, että tutkinta on perusteellinen ja tulkintaan tulee selvyyttä. Olemme uskottava toimiala vain, jos näytämme, että tunnistamme eettiset sudenkuopat, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Järjestötoimintaa turvallisin mielin

Toimialajärjestöillä kuten Isännöintiliitolla on tärkeä rooli oman alansa kehittämisessä ja edunvalvonnassa. Kilpailulainsäädäntö ei estä toimivaa edunvalvontaa.

KKV julkaisi marraskuussa 2021 toimialajärjestöille suunnatun uuden tietopaketin kilpailulain noudattamisen tueksi. Tietopaketissa on konkreettisia esimerkkejä toimintatavoista, joita kannattaa välttää.

Isännöintiliitto on laatinut vastaavat pelisäännöt myös jäsenilleen vuonna 2017. Isännöintiliiton piirissä toimiminen on vastuullista ja turvallista, kun kaikki sitoutuvat näihin ohjeisiin.

Tutustu Isännöintiliiton kokous- ja tapahtumakäytäntöihin sekä kilpailulakiohjeisiin