”Palkinnolla saadaan taustalla toimivia isännöinnin tekijöitä esille”, sanoo Isännöintiammattilainen 2022 Janika Palokangas

Kiinteistöassitentti Janika Palokangas valmistautui palkintofinaaliin kesällä 2022, kuva: Elisa Karhula.

Kiinteistöassistentti Janika Palokangas voitti viime vuonna Isännöintiammattilainen 2022 -kilpailun. Perinteisen Isännöitsijä-kategorian rinnalle nousseessa kilpasarjassa etsittiin esimerkillisiä osaajia, jotka työskentelevät isännöintityrityksessä, mutta eivät ole isännöitsijöitä.

Ehdokkuus oli Palokankaalle mieluinen yllätys ja yleisöäänin saavutetusta voitosta seurasi paljon positiivista. Palokangas on tyytyväinen erityisesti siihen, kuinka kilpailun kautta saatiin esille sitä, miten monen ammattilaisen yhteispeliä onnistunut isännöinti vaatii.

– Isännöintiammattilainen kategoria vuoden isännöitsijän rinnalle on mielestäni todella arvokas. Uskon, että palkinnolla saadaan meitä taustalla toimivia isännöinnin tekijöitä enemmän esille.

Yhteispelin tulosta oli Palokankaan ehdokkuuskin. Kollegan ehdottama Palokangas kuuli myöhemmin, miten moni oli tehnyt äänityötä hänen hyväkseen. Myös kilpailun jälkeen onnitteluja sateli useilta eri tahoilta. Oma yritys juhlisti Palokankaan voittoa OP Kotien Talvijuhlissa helmikuussa, kun johtaja Lasse Palovaara nosti Palokankaan voiton esiin yhtenä vuoden merkkihetkistä.

Palkintoon luonut lisää uskoa omaan tekemiseen ja ammattitaitoon.

– Palkinto ja sen jälkeen saatu palaute on luonut lisää uskoa omaan tekemiseen ja ammattitaitoon, Palokangas miettii.

Kuutisen vuotta alalla työskennellyt Palokangas toimii OP Koti Pohjanmaan Ylivieskan toimipisteessä assistentin ja asiakaspalvelun tehtävissä. Finaaliesittelyssä hän kertoi siitä, miten on kehittänyt esimerkiksi asiakaspalvelua ja uudistanut erilaisia prosesseja yhteistyössä Pohjanmaan eri toimipisteiden kanssa. Tänä vuonna on ollut hyvä hetkiä hyödyntää tehtyjen uudistusten tuloksia:

– 2022 oli meillä isojen harppausten vuosi uusien asiakaspalvelukuvioiden luomisessa, joten nyt on ollut aika keskittyä perustekemiseen. Toki minulla on aina kiikarit parempien ja tehokkaampien toimintamallien luomisessa, sanoo Palokangas.

Minulla on aina kiikarit parempien ja tehokkaampien toimintamallien luomisessa.

Palkintokilpailun ehdokkuutta miettiville Palokankaalla on terveisiä.

– Kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua. Paras on tietysti, jos joku kollegoista ehdottaa sinut kisaan mukaan.

Kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua. Paras on tietysti, jos joku kollegoista ehdottaa sinut kisaan mukaan.

Isännöintiammattilainen 2023 -palkinto myönnetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpasarjaan ovat tervetulleita isännöintiyrityksissä muissa rooleissa kuin isännöitsijänä työskentelevät ammattilaiset – kuten asiakaspalvelijat, kiinteistösihteerit, kirjanpitäjät tai esimerkiksi isännöintiyrityksen viestintä-, laki-, järjestelmä-, tai HR-asiantuntijat.

Löytyykö sinun yrityksestäsi esimerkillinen ehdokas tähän kilpasarjaan? Ilmoita hänet mukaan.

Teksti: Meri Siippainen
Kuva: Elisa Karhula

Lue lisää
Lue lisää
Lue artikkeli