Vinkkejä ansiomerkkien luovutustilaisuuteen

Ansiomerkin luovutusta kannattaa juhlistaa tilaisuudella, johon kutsutaan koko henkilökunta. Lasillinen kuohuvaa, pieni puhe, kakkukahvit ja kaunis kukkakimppu ansiomerkin saajalle tekee tilaisuudesta merkityksellisen, joka muistetaan.

Kukapa ei kaipaisi kiitosta silloin tällöin, vaikkei sitä ääneen sanokaan? Tee ansiomerkkitilaisuudesta oman yrityksesi näköinen, leppoisa tai arvokas, josta jokaiselle, erityisesti päivän sankarille, jää hyvä mieli. Päivän sankaria voi juhlia monella tapaa.

Ansioitunutta työntekijää voi juhlistaa esimerkiksi kesäjuhlien, pikkujoulujen tai joululounaan yhteydessä. Henkilökunnan yhteinen tilaisuus herkullisine tarjoiluineen saa juhlitun tuntemaan, että häntä ja hänen työpanostaan arvostetaan

Pidä puhe, se voi olla pidempi tai lyhyempi. Voit työntekijä uraa ja millaisia työtehtäviä hänellä on ollut, miten työtehtävät ja -välineet ovat vuosien saatossa muuttuneet tai miten työntekijä on kehittänyt työtään. Pienet yhteiset hyväntuuliset kommellukset tai muut mukavat muistot ovat aina kaikkien mieleen. Myös muut työntekijät voivat kertoa palkittavasta mukavia asioita tai tarinoita.

Sankari itsekin muistelee usein mielellään tarjoilun lomassa työtapojen muuttumista ja kertoo muistoja vuosien varrelta.

Uutinen ansiomerkistä kannattaa jakaa myös sosiaalisessa mediassa.