Jäsenohje: Hallintaanotto taloyhtiössä
Mitkä ovat hallintaanottoperusteet? Miten hallintaanotto eli haltuunotto tehdään? Miten varoitus annetaan ja kuka antaa varoituksen? Kuinka hallintaanotosta päätetään?
Mitkä ovat hallintaanottoperusteet? Miten hallintaanotto eli haltuunotto tehdään? Miten varoitus annetaan ja kuka antaa varoituksen? Kuinka hallintaanotosta päätetään?
Mikä on rahanpesulaki? Miten rahanpesulakia sovelletaan isännöintialalla ja mitä velvoitteita laissa on?
Mitä ovat sähköiset panttikirjat? Miten pitkään paperiset kelpaavat? Millaisella aikataululla panttikirjojen sähköiseksi muuttaminen etenee?
Mikä on vahvistusilmoitus tilintarkastajalle? Mitä vahvistusilmoituskirje sisältää?
Mikä on taloyhtiöstrategia? Miten strategia tehdään? Hyödynnä taloyhtiöstrategian prosessi, tarkistuslistat ja työkalut.
Mitä toimintakertomuksen pitää sisältää? Mitä vinkkejä on laajempaan toimintakertomuksen tekemiseen?
Miten kirjanpito huomioidaan hankesuunnittelussa? Miten remontin kulut kirjataan? Miten osakkaiden maksusuoritukset kirjataan?
Mitä ovat yhtiövastike, hoitovastike, pääomavastike, rahoitusvastike, hissivastike ja laajakaistavastike? Mitkä ovat vastikemaksuperusteet? Miten vesimaksu määräytyy erilaisissa tilanteissa ja miten vesimaksun perusteen muuttamisesta päätetään?
Milloin vesimaksun perusteeksi pitää muuttaa mitattu kulutus? Milloin jo asennetut vesimittarit pitää vaihtaa etäluettaviksi? Miten taloyhtiö varmistaa, että vesimittarit asennetaan oikeaoppisesti? Miten taloyhtiön tulee toimia, jos osakas epäilee vesimittarin lukemaa ja toimintaa, vaikka mittari on asennettu oikein? Onko taloyhtiön palautettava vesimaksut, jos mittarit on asennettu väärin?
Tässä ohjeessa aiheina perintälaki, kuluttajasaatava, perintätoimien aloittaminen ja perintäkulut, perintäkulujen enimmäismäärät, saatavan viivästyskorko, oikeudellinen perintä, ulosottoperintä, hyvä perintätapa, vuokrasaatavan perintä, vastikkeen perintä ja asunnon hallintaanotto