Isännöitsijä kertoo: näin laiminlyödystä talosta kuoriutui arvokiinteistö

Mitä tapahtuu, jos taloyhtiötä ei suuremmin korjata noin sataan vuoteen? Helsinkiläisessä Asunto Oy Pohjansäteessä kokeilu oli jo pitkällä, kun isännöitsijä Mikko Kultaranta Iskurit Oy:stä sai taloyhtiön hoidettavakseen ja samalla elämänsä haasteen.

Isännöitsijä Mikko Kultaranta

− Moni isännöitsijä oli jo repinyt pelihousunsa sen kanssa. Minä ajattelin, että mieluummin taloyhtiö, jossa riittää mielenkiintoista tekemistä kuin että aikani menisi rappuharjojen värin valintaan, Kultaranta kertoo.

Haasteita riitti: Suojellun talon 112 asunnon wc:t olivat käytävillä, mutta aikojen saatossa niitä oli nikkaroitu osaan asunnoista. Iso osa käytävävessoista oli törkeässä kunnossa, kuten myös hämärät rappukäytävät ja varastot. Lukuisat vesivahingot olivat aiheuttaneet valtavia kustannuksia. Ilmanvaihtohormeista yli 90 prosenttia oli suurimmaksi osaksi pois käytöstä eikä lämmmistä saatu pakkasten tultua päälle.

Lue koko Kotitalon juttu siitä, miten päätös valtavasta peruskorjausurakasta saatiin lopulta tehtyä ja mikä oli sen lopputulos.