Joulu voi olla yksinäinen – taloyhtiön yhteisöllisyys on asukkaan onni

Pitkät pyhät ovat monelle kiireisen arkielämän ainoa hengähdystauko, jolloin ollaan perheen kanssa ja vietetään mukavaa yhteistä aikaa. Mutta heille, joilla syystä tai toisesta ei ole läheisiä ystäviä tai sukulaisia, pyhät ovat vuoden yksinäisimpiä aikoja.

Monessa taloyhtiössä on edelleen entisaikojen tapaan paljon yhteisöllisyyttä. Tämä voikin parhaimmillaan olla pitkien pyhien pelastusrengas, kun on joku, jonka kanssa voi vaihtaa muutaman sanan ja päivässä on jotakin ohjelmaa.

–  Kaikki tekeminen, johon voi osallistua matalalla kynnyksellä, ovat hyvä keino tuoda taloyhtiön asukkaita yhteen. Tekemisen ei tarvitse olla mitään sen kummallisempaa, se voi olla lyhyt glögihetki taloyhtiön kerhohuoneessa tai perinteinen joulusauna, kertoo Isännöintiliiton viestintä- ja koulutuspäällikkö Ann-Mari Sandholm.

Taloyhtiön eri viestintäkanavia kannattaa hyödyntää yhteisestä ohjelmasta tiedottamiseen. Varsinkin taloyhtiön käytössä olevat sosiaalisenmedian kanavat ovat nykyisin erittäin nopeita käyttää ja tavoittavat hyvin. Niiden kautta voi myös helposti tarjota apuaan tai laittaa hyvä kiertämään.

–  Jouluruokien osalta käy esimerkiksi helposti niin, että ruokaa tulee tehtyä liikaa. Olisi hienoa, jos voisimme laittaa hyvän kiertämään ja tarjota apuamme jollekin sitä tarvitsevalle, siitä on iloa niin antajalle kuin saajallekin, vinkkaan Sandholm.

Kuva: Adobe Stock