Emännöintitoimisto Aamu kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta

Emännöintitoimisto Aamu on valittu Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnon finaaliin. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 10.11.2021.

Emännöintitoimisto Aamu kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta
Emännöintitoimisto Aamu kisaa Isännöintityöpaikka 2021 -palkinnosta. Kuvassa vasemmalta kiinteistöpäälliköt Lenita Ala-Könni jaJukka Saarto, asiantuntijatiimin vetäjä Hannu Mäkelä ja  toimitusjohtaja Jussi Laukkanen. Kuva: Juho Kuva.

Pääkaupunkiseudulla toimiva Emännöintitoimisto Aamu pyrkii olemaan toimialan houkuttelevin työpaikka ja tekee jatkuvaa kehitystyötä sen eteen.

– Toimintamallinamme on kehittyä jatkuvasti, niin että asetamme työntekijöidemme tarpeet etusijalle. Jotta nämä tarpeet toteutuisivat, olemme esimerkiksi tällä hetkellä päättäneet aktiivisesti jarruttaa yrityksen kasvua, kertoo Aamun toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Laukkasen mukaan yksi tärkeimmistä tavoista varmistaa työyhteisön hyvinvointi, on organisoida työt mielekkäästi niin, että työntekijät pääsevät keskittymään ydinosaamiseensa. Aamussa työntekijöiden roolit ovat selkeät: isännöintityötä tekevät kiinteistöpäälliköt, taloyhtiön kustannusrakenteita analysoivat analyytikot ja taloyhtiöiden sopimuksia kilpailuttaa ostaja. Ratkaisulla on haluttu ehkäistä sitä tavanomaista ongelmaa, että isännöitsijän työpöydälle alkaisi kasautua vähän kaikkea.

– Jokaisella työntekijällämme on tukenaan vahva tiimi muita osaajia. Työnjako toimii niin, että taloyhtiöiden hallitukset työskentelevät kiinteistöpäälliköiden kanssa ja osakkaat palvelumestarien kanssa. Osa kiinteistöpäälliköistä on lisäksi erikoistunut työssään tietynlaisiin taloyhtiöihin tai hankkeisiin.

Vapautta ja joustavuutta

Tiimityöstä huolimatta työntekijöillä on paljon vapautta määrittää missä ja milloin työskentelevät – ja joustot tukevat työn ja yksityiselämän yhdistämistä. Jatkuva kehittäminen tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa. Jokainen voi vaikuttaa paitsi oman työnsä myös koko yrityksen kehitykseen.  Tätä silmällä pitäen Aamun talousluvut ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat avoimesti koko henkilökunnan tiedossa.

– Meillä on aidosti avoin ilmapiiri. Saamme aidosti vaikuttaa siihen, miten töitä yrityksessä tehdään, työntekijät kuvailevat.

Henkilökuntaa myös palkitaan yrityksen onnistumisista suoraan:

– Lähtökohtanamme on huolehtia työntekijöidemme ja asiakkaidemme tyytyväisyydestä. Liiketoiminnan kasvu on seurausta näistä, ei toisinpäin. Palkkaus on sidottu asiakkaiden tyytyväisyyteen ja tarjoamme jokaiselle työntekijällemme osakkuuden yrityksessä. Näin henkilökuntamme hyötyy hyvin tehdystä työstä ja kehittyvästä liiketoiminnasta, kertoo Laukkanen.

Työntekijöihin satsataan myös monilla muilla tavoin.  Aamu tukee henkilökuntaansa esimerkiksi urasuunnittelussa ja kustantaa jatkokouluttautumista sekä tarjoaa erilaisia työterveyttä edistäviä etuja.  Jo rekrytointivaiheessa pyritään varmistamaan se, että oikea tekijä löytää oikealle paikalle. Keskittyminen rekrytointeihin on kannattanut, sillä työntekijöiden pysyvyys on erinomainen. Lisäksi henkilöstön määrä on kahdessa vuodessa kuusinkertaistunut.

Vaikka työtekijöiden tarpeet asetetaan yrityksessä muun edelle, tulokset satavat myös asiakkaiden eduksi. Laukkanen kertoo, että hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä työntekijöitä yhdistää arvopuolella yksi ja sama asia: halu palvella asiakasta hyvin.

Tällä hetkellä Aamussa työskentelee 36 henkilöä ja se isännöi 100 taloyhtiöitä pääkaupunkiseudulla. Alkuvuodesta 2022 Aamu saa ensimmäiset asiakkaansa Tampereelta.

Isännöintiliiton palkintokilpailussa etsittiin tänä vuonna isännöintiyritystä, joka on myös erinomainen työpaikka. Palkittavan isännöintiyrityksen toiminnassa näkyy esimerkillinen toiminta asiakkaiden ja sidosryhmien sekä erityisesti omien työntekijöiden hyväksi. Yrityksellä on ehkä työnäyttönään hankkeita tai prosesseja, jotka tekevät siitä hyvän työyhteisön.

Finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöt Oyj:stä, pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta, toimitusjohtaja Harri Hiltunen Kiinteistöliitosta, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta ja kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa Isännöintiliitosta.

Finalisteista valitaan lopulliset voittajat yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan palkintogaalassa Isännöintipäivillä 10.11.2021.