Mitä kuuluu vuoden 2017 isännöintiteolle, asumisen verkkokaupalle?

Kirkkonummen Huolto Oy:n asumispalvelujen verkkokauppa palkittiin vuoden 2017 isännöintitekona. Kun yrityksen toimitusjohtaja kävi pokkaamassa palkinnon Isännöintipäivillä, oli verkkokauppa vasta avattu ja ensimmäiset asiakkaat löytämässä palvelun. Mitä hankkeelle kuuluu nyt?

Benjam Kukko nouti Isännöintiteko 2017 -palkinnon palkintogaalassa, vuoden 2017 Isännöintipäivillä. Kuva: Opa Latvala.

Kirkkonummen Huollon toimitusjohtaja Benjam Kukko kertoo kehitystyön olevan yhä vauhdissa.

– Parhaiten käyntiin on lähtenyt isännöitsijäntodistusten myynti. Myymme niitä verkon kautta aavistuksen edullisemmin ja niitä menee jatkuvasti. Myös erilaisia vedensäästötuotteita, kuten suihkuhanoja ja suuttimia, ostetaan verkon kautta, sanoo Kukko.

Kukon mukaan verkkokaupan käytössä näkyy se, että palvelujen tilaaminen verkon kautta on asiakkaille vielä uutta. Helppoja palveluja, kuten palovaroittimen asennuksia on tilattu, mutta isompien töiden tilaamisessa asiakkaat ovat toistaiseksi halunneet kysyä lisätietoja.

– Nyt kevään koittaessa kysellään esimerkiksi erilaisista puutarhurin palveluista. Välitämme tavallista ruohonleikkuuta, mutta myös konsepteja, joissa kukkien istutuksen yhteydessä voi tilata istutettavat kukat, Kukko kuvailee.

Verkkokauppaa kehitetään siihen suuntaan, että tilattava palvelu ratkaisisi kerralla asiakkaan koko ongelman. Esimerkiksi palovaroittimen asennuksen yhteydessä asiakas voi ostaa uuden varoittimen, ja kiuaskivien vaihtoon sisältyy myös uusien kivien toimitus.

Verkkokaupan valikoimaa kasvatetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kirkkonummen Huollossa kehitetään tällä hetkellä uutta digiratkaisua, jolla asiakastyytyväisyyttä voisi mitata haluttuna ajankohtana. Tuloksista saadaan ideoita myös verkkokauppaan.

– Jossain vaiheessa verkkokauppaamme tuodaan varmaan toiminto, jolla asiakas voi myös suoraan arvioida ostamansa tuotteen tai palvelun laadun, Kukko visioi.

Kukon mukaan Isännöintiliiton myöntämästä Isännöintiteko 2017 -palkinnosta on ollut heille monenlaista iloa. Sitä on hyödynnetty markkinoinnissa, ja kunnianosoitus on buustannut kehitystyötä eteenpäin:

Palkinto antoi ennen kaikkea tukea sille, että on oikein tehdä kehitystyötä arjen askareiden välillä, sanoo Benjam Kukko.

Teksti: Meri Siippainen

Juttu on osa #isännöinti2018-sarjaa. Lue muut osat täältä.

Uutishuoneeseen