MTR- Isännöinti Oy kisaa Isännöintiyritys 2018 -palkinnosta

Isännöintiliitto on valinnut MTR-Isännöinti Oy:n Isännöintityritys 2018 -finalistien joukkoon. Yhteensä kolme finalistia kilpailee Isännöintiyritys 2018 -palkinnosta, joka julkistetaan Isännöintipäivillä 12.9.

MTR:n porukka muodosti sydämen. Vasemmasta yläkulmasta myötäpäivään ympäri: Lauri Mankki, Mikko Melasniemi, Jani Riihola, Jonna Havukainen, Saimi Pakkala, Krister Ilvonen (edessä), Marianne Aho-Mankki, Tuulia Sirvio. Kuva: Anne Vatén.

Uudellamaalla toimiva MTR-Isännöinti Oy kehittää asumista strategisesti ja lisää asukkaiden kuuntelua monin eri kehitys- ja kokeiluhankkein. Avauksia suunnitelmallisen asumisen kehittämisen suuntaan ovat esimerkiksi taloyhtiöstrategiat, henkilökunnan kouluttaminen strategiatyöhön ja taloyhtiöiden kokouskulttuurin parantaminen.

MTR-Isännöinti tarjoaa asiakkailleen asukaskyselyjen pohjalta laadittavat taloyhtiöstrategiat, joihin kiteytetään taloyhtiön arvot, kärkihankkeet ja taloustavoitteet. Kaikki erikoisammattitutkintoa suorittavat MTR:n isännöitsijät kouluttautuvat strategiatyöhön.

– Strategia kertoo taloyhtiön tahtotilan, tulevat kärkihankkeet ja auttaa määrittämään, arvostavatko asukkaat esimerkiksi ekologisuutta valinnoissa. Myös asumisen arkeen ja viihtyvyyteen liittyvät asiat huomioidaan, sillä elämä ei ole pelkkää seinää ja kattoa. Strategioilla onkin lisätty esimerkiksi yhteisöllisyyttä asiakasyhtiöissä, MTR-Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Krister Ilvonen kertoo.

Yritys on konseptoinut myös taloyhtiöiden yhtiökokoukset keskittymään menneen sijasta tulevan kehittämiseen, mikä houkuttelee enemmän osakkaita mukaan. Lisäksi MTR-Isännöinnillä on käynnissä muita hankkeita, joilla kehitetään taloyhtiöiden viihtyisyyttä. Yksi esimerkki on naapurisopua edistävä Hyveet Taloyhtiössä -hanke, joka tavoittelee Isännöintiteko 2018 -palkintoa.

– Asiakaskokemus ohjaa kaikkea toimintaamme ja sen kehittämistä. Tämä on tärkein asiakaslupauksemme. Esimerkiksi taloyhtiöstrategioihin on kehitteillä asiakkaiden toiveesta pitkän tähtäimen taloussuunnitelma, jossa arvioidaan vastikkeiden kehitystä ja vaikutusta asumiskustannuksiin, havainnollistaa Ilvonen.

Tällä hetkellä MTR-Isännöinti Oy:llä on asiakkainaan noin 300 taloyhtiötä, sen liikevaihto vuonna 2017 oli 2,7 milj. EUR ja se työllistää yli 30 työntekijää.

Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja. Tämän vuoden palkintojen teemat ovat asiakkaiden kuuntelu ja asumisen strateginen kehittäminen. Lopulliset voittajat julkistetaan Isännöintipäivillä Lahdessa 12.9.2018.