Yhteinen päämäärä vahvistaa työhyvinvointia

Markku Mathlin Etuisännöinti Oy
Markku Mathlin pitää tärkeänä, että kaikki pääsevät osallistumaan työyhteisön kehittämiseen. Kuva: Anne Vatén

Espoolainen Etuisännöinti tarttui mahdollisuuteen kehittää työyhteisöään EU:n rahoituksella.

Tyytyväistä ja sitoutunutta porukkaa, kertoi kartoitus Etuisännöinnin kymmenpäisestä henkilöstöstä. Espoolainen Etuisännöinti Oy aloitti vuodenvaihteessa projektin, jonka tarkoituksena on kehittää työhyvinvointia. Yritys on mukana Metropolian vetämässä Mikko – mikro- ja pk-yritysten työhyvinvointi ja tuottavuus -projektissa.

– Sain idean Isännöintiliitosta. Projekti on EU-rahoitteinen ja valmiiksi organisoitu. Se oli niin hyvä kombinaatio, ettei osallistumista tarvinnut miettiä, sanoo Etuisännöinnin toimitusjohtaja Markku Mathlin.

Projektin alussa tehtiin työhyvinvointikysely. Sen pohjalta pidettiin Metropolian kouluttajan johdolla koko henkilöstön työpaja, jossa valittiin äänestämällä kolme kehityskohdetta jatkotyöstettäväksi ennen seuraavaa työpajaa.

Ensimmäisenä pöydälle nostettiin työrauha. Keskeytysten hallintaan nimetty tiimi teki aiheesta henkilöstökyselyn, ja sen tulokset ratkaisuideoineen käytiin yhdessä läpi. Jokaisella on esimerkiksi mahdollisuus pyytää työrauhaa avokonttorissa ”liputtamalla” tai laittamalla kuulokkeet päähän.

Mathlinin mukaan jo se on auttanut, että asiasta on puhuttu ja ratkaisuja etsitty yhdessä.

– Tärkeintä on, että kaikki ymmärtävät, että keskeytys katkaisee pahimmillaan useamman henkilön työn.

Isännöintiyrityksen sisäiset ohjeet tärkeitä

Työrauha-asioiden lisäksi työyhteisö päätti kehittää palaverikäytäntöjä sekä hioa sisäisiä toimintatapojaan ja prosessejaan. Esimerkiksi henkilöstön wikiä ja sen sisältämiä ohjekortteja täydennetään ja järjestellään uudelleen. Palaverien tehokkuutta hiotaan muun muassa selventämällä kutsukäytäntöjä ja osallistujien ohjeita.

Hankkeesta on jäljellä on vielä yksi henkilöstökysely ja työpaja. Mathlin toivoo, että työhyvinvointihankkeen myötä henkilöstön tunne oman työn merkityksestä vahvistuu. Sen vuoksi hänestä on tärkeää, että kaikki pääsevät osallistumaan.

– Kun tehdään kimpassa ja kaikilla on sama päämäärä, jaksetaan tehdä tätä työtä, joka ei aina kovin kevyttä ole.

Mikko-projekti kestää yrityksestä riippuen muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen. Hankkeeseen haetaan nyt mukaan uusia isännöintiyrityksiä.

Lue lisää ja ilmoita yrityksesi Mikko-hankkeeseen

Juttu on osa #isännöinti2018-sarjaa, jossa esitellään viikottain isännöintialan kehittäjiä ja edelläkävijöitä. Lue sarjan muut osat täältä.

Uutishuoneeseen