”Meidän itsemme on tehtävä isännöintityö näkyväksi”, sanoo Isännöitsijä 2022 Anne Rintala

Isännöitsijä 2022 -palkinnon viime vuonna voittanut Anne Rintala pääsi voittonsa myötä kertomaan isännöintityöstä koko kansalle. Rintala pitää tärkeänä, että erilaiset isännöinnin osaajat pääsevät esiin, jolloin myös kuva isännöinnistä monipuolistuu.

Anne Rintala valmistautui vuoden 2022 palkintofinaaliin kotikaupungissaan Keravalla. Kuva: Juho Kuva

Isännöitsijä Anne Rintala (os. Pulkkinen) on päässyt viimeisen puolen vuoden aikana ravistelemaan stereotypioita isännöinnin työstä. Syyskuussa hän vieraili Ylen aamussa kertomassa millaista osaamista ja yhteistyötä taloyhtiön asioissa vaaditaan. Lokakuussa hän neuvoi Helsingin Sanomien lukijoita taloyhtiön kehittämisessä. Joulukuussa hän kertoi Me Naisissa arjestaan keravalaisena isännöitsijänä. Lisäksi Rintala on ehtinyt esiintyä oman toimialan tapahtumissa. Vastikään hän piti kollegan isännöintiyrityksessä vertaisluennon muille isännöitsijöille.

– Koen suurena etuoikeutena, että olen päässyt puhumaan isännöintityöstä niin moneen paikkaan. Minulle tulee edelleen palkintovoittoni myötä kyselyitä lehdistöltä, Rintala sanoo.

Koen suurena etuoikeutena, että olen päässyt puhumaan isännöintityöstä niin moneen paikkaan.

Rintala on viime kuukausina edistänyt juuri niitä asioita, joita viime vuoden finaalissa nosti esiin. ”Haluan viedä isännöitsijän työtä kohti asiantuntijaroolia. Kun asiakkaat tietävät alasta enemmän, arvostus ja luottamus saadaan paremmaksi.”, Rintala kommentoi silloin.

Ehdokkaaksi kisaan tänä vuonna?

Isännöintiliiton palkinnot 2023 etsii parhaillaan ehdokkaita kaikenkokoisista yrityksistä, eri puolilta Suomea. Jos itse ei tohdi ilmoittautua kisaan, voi mukaan ilmoittaa kollegansa, alaisensa, pomonsa tai vaikka yhteistyökumppaninsa.

Kilpasarjoja on edellisvuoden tapaan kaksi: Isännöitsijä ja Isännöintiammattilainen. Isännöitsijä-sarjaan ovat tervetulleita isännöitsijät tai vastaavassa roolissa jollain muulla tittelillä työskentelevät henkilöt. Isännöintiammattilainen-sarjaan taas etsitään isännöintiyrityksissä työskenteleviä ammattilaisia, jotka eivät ole isännöitsijöitä. Isännöintiammattilaisiksi sopivat esimerkiksi asiakaspalvelijat, kiinteistösihteerit, kirjanpitäjät tai esimerkiksi isännöintiyrityksen viestintä-, laki-, järjestelmä-, tai HR-asiantuntijat.

Ehdokasilmoittautuminen on auki 19.4. saakka. Finalistivalinnat ehdokkaista tekee asiantuntijoista koostuva palkintoraati. Raati valitsee finalistit ilmoittautumislomakkeella ilmoitettujen tietojen ja perustelujen pohjalta, joten niihin kannattaa ehdokasta ilmoittaessa käyttää hetki aikaa.

Palkintoraadin jäseninä toimivat vuonna 2023 toiminnanjohtaja Mika Heikkilä (Kiinteistöliitto Uusimaa), yritysten itsesääntelystä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Stina Wikberg (Keskuskauppakamari), juristi Kristel Pynnönen Andersson (Kuluttajaliitto) ja johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt (Isännöintiliitto).

Lue lisää.

Uudistusten vuosi omassa yrityksessä

Myös Rintalan omassa yrityksessä Keravan Isännöinti Oy:ssä on palkintovoiton jälkeen tapahtunut paljon. Rintala on toinen perheyrityksen pääosakkaista ja johtaa yritystä yhdessä sisarensa Jaana Kvistin kanssa.

– Olemme ottaneet asiakkaille käyttöön älykkään PTS-palvelun, jolla tuemme taloyhtiöiden suunnitelmallista hoitoa. Lisäksi suunnittelemme yritykselle parhaillaan robotiikkaa tehostamaan muuttoilmoitusten käsittelyä. Olemme myös rekrytoineet uuden työntekijän, Rintala listaa tuoreita kuulumisia.

Kiireisessä arjessa Rintalaa auttavat lähipiirin tuki ja latautuminen loma-aikoina esimerkiksi Lapin reissulla. Lisäksi työn merkityksellisyys itsessään auttaa jaksamaan. Omasta toimialasta puhuminen on Rintalasta palkitsevaa:

– Esiintymisissä joudun välillä poistumaan mukavuusalueelta, mutta se inspiroi minua. Tilaisuuksissa puhuessa kohtaan ihmisiä ja opin itsekin uutta, mikä antaa minulle myös virtaa.

”Suosittelen ehdokkuutta muillekin”

Maaliskuussa 2023 palkintokilpailu on jälleen käynnissä ja ilmoittautuminen jatkuu vielä muutamia viikkoja. Rintala kannustaa kaikkia isännöintiyrityksissä työskenteleviä ja myös isännöinnin asiakkaita ilmoittamaan ehdokkaitaan kisaan, sillä kilpailu tuo ehdokkaille monia mahdollisuuksia.

Jo finaali tuo näkyvyyttä sekä ehdokkaalle että hänen yritykselleen. Parhaimmillaan näkyvyyttä tulee myös omalle paikkakunnalle ja koko toimialalle.

– Jo finaali tuo näkyvyyttä sekä ehdokkaalle että hänen yritykselleen. Parhaimmillaan näkyvyyttä tulee myös omalle paikkakunnalle ja koko toimialalle.

Rintalan vinkki kisaan osallistuville on osallistua kilpailuun omana itsenään. Alalle mahtuu erilaisia osaajia.

– Itse olen ollut kilpailussakin juuri se sama Anne. Meitä on kaikenlaisia ihmisiä tätä työtä tekemässä. Tehtävämme on tehdä isännöintityötä näkyväksi, sanoo Rintala.

Teksti: Meri Siippainen
Kuva: Juho Kuva

Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää