Kevät tuo parvekkeille elämää – myös grillaus on sallittua

Vappu on monelle perinteinen grillikauden avaus. Parvekegrillaus kuumentaa toisinaan myös tunteita, mutta sitä ei voi kieltää kokonaan taloyhtiössäkään.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Laura Lithenius muistuttaa Kotitalon blogissa, että parveke-elämä on sallittua ja nykyisissä poikkeusoloissa monelle jopa toive.

– Varsinkin tänä keväänä, kun Suomessa on poikkeusolot koronaepidemian takia, parvekkeilla tullaan myös viettämään todennäköisesti enemmän aikaa. Parvekkeella saa yleensäkin viettää aikaa myös perheen ja ystävien kesken keskustellen ja nauttien keväästä, Lithenius kirjoittaa.

Satunnaisia juhliakaan ei ole kielletty, mutta yörauha ja naapurit tulee huomioida. Tunteita kuumentava parvekegrillaus on myös sallittua, kunhan sen tekee turvallisesti. Parvekkeella grillaamista ei kannata yrittää kieltää järjestyssäännöissä, sillä se ei riko lakia.

– Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltäisivätkin grillaamisen parvekkeella, yhtiö ei käytännössä pysty puuttumaan siihen mitenkään. Grillaaminen ei esimerkiksi ole tarpeeksi painava syy huoneiston hallintaanotolle, Lithenius kirjoittaa.

Parvekegrillaajan muistilista:

  • Toimivaa ja turvallista kaasu- tai sähkögrilliä saa käyttää parvekkeellakin.
  • Sijoita grilli tasaiselle, palamattomalle alustalle riittävän kauas palavasta materiaalista.
  • Huomio naapurit ruokaa laittaessasi: käry ja melu voivat häiritä muita.
  • Nestekaasua saa säilyttää asunnossa korkeintaan 25 kg. Taloyhtiön varastotiloissa kaasua ei saa säilyttää.
  • Huolehdi, että asunnossa on riittävästi toimivia palovaroittimia.

Lue Laura Litheniuksen blogi kokonaisuudessaan: Kevät tuo parvekkeelle elämää, ja tänä keväänä se voi luoda myös uutta yhteisöllisyyttä

Lue myös: Kuusi kuumaa kysymystä parvekegrillaamisesta

Uutishuoneeseen