Kotitalo: Näin korona vaikuttaa taloyhtiöiden remontteihin

Koronaepidemia mietityttää taloyhtiöissä: kannattaako nyt ryhtyä remonttiin vai onko hankkeita syytä lykätä, tai jopa pysäyttää alkavat hankkeet? Kotitalo pyysi ammattilaisia arvioimaan tilannetta.

Monessa taloyhtiössä pohditaan nyt, pitäisikö urakkasuunnitelmat tai jopa jo aloitettu remontti pistää jäihin koronaepidemian takia vai olisiko järkevämpää jatkaa entiseen malliin.

Taloyhtiöillä on tärkeä rooli rakennusalan toiminnan kannalta, sillä ne ovat merkittävä työllistäjä. Siksi koronatilanne mietityttää myös rakennusalalla: jos taloyhtiöt pysäyttävät hankkeita, voi rakennusala kohdata valtavaa työttömyyttä.

Kotitalo pyysi isännöinti- ja rakennusalan ammattilaisia arvioimaan kolmea eri skenaariota ja niiden vaikutuksia taloyhtiöihin ja rakennusalaan:

  • Vaihtoehto 1: Pidetään pyörät pyörimässä − taloyhtiö etenee peruskorjaushankkeissaan ja -suunnitelmissaan normaalisti
  • Vaihtoehto 2: Kaikki seis heti! Taloyhtiössä käynnissä oleva remontti keskeytetään koronan takia
  • Vaihtoehto 3: Lykätään päätöksiä − taloyhtiö siirtää urakkapäätökset, kunnes koronatilanne on ohi

Kotitalon haastattelemat asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, ettei taloyhtiön kannata lykätä remonttipäätöksiä koronaepidemian takia. Myös juuri nyt meneillään olevat remontit kannattaa viedä loppuun. Se, kannattaako uusia urakoita aloittaa juuri nyt, jakoi mielipiteet.

Lue koko juttu ja asiantuntijoiden perustelut Kotitalosta: Kannattaako taloyhtiön teettää nyt remontti vai ottaa aikalisä? Asiantuntijat vastaavat

Uutishuoneeseen