Helsinki päivitti ympäristömääräyksiä
Helsingin kaupunki päivitti kesällä ympäristömääräyksiä. Tässä keskeisimmät.
Helsingin kaupunki päivitti kesällä ympäristömääräyksiä. Tässä keskeisimmät.
Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja osana valtakunnallista Astetta alemmas -kampanjaa. Säästämällä energiaa voidaan pyrkiä välttämään sähkökatkot lämmityskaudella. Energiakriisi kirittää taloyhtiöitä myös pidemmän aikavälin energiaremontteihin.
Kuka vastaa talvikunnossapidosta? Mitä kannattaa huomioida, kun talvikunnossapidosta sopii huoltoyhtiön kanssa? Mitkä seikat vaikuttavat vahingonkorvausvastuuseen?
Lakiasiantuntija vastaa
Tältä sivulta löydät tiistaina 27.11.2018 järjestetyn Talvikunnossapito, mitä kannattaa huomioida ja kuka vastaa? -aamiaisinfon esitysmateriaalin. Tilaisuudessa käsiteltiin talvikunnossapidon vastuita sekä muun muassa vahingonkorvausvastuuseen vaikuttavia seikkoja. Materiaalin voit ladata oikealla näkyvästä oranssista "Lataa tiedosto"-linkistä.
Sateet, pimeys ja kylmyys vaikuttavat monin tavoin asumisturvallisuuteen ja -mukavuuteen. Jotta pimeän vuodenajan tuomat turvallisuusuhat voidaan torpata heti alkuunsa, taloyhtiöissä kannattaa huolehtia nyt muutamasta perusasiasta.
Taloyhtiön hiekoitus oli sovittu osakkaiden kesken talkootyöksi. Järjestelyyn suostunut osakas liukastui hiekoittamattomalla pihatiellä. Kenellä oli vastuu tapahtuneesta?
Kiinteistön katolta pudonnut jäälohkare aiheutti henkilön menehtymisen. Lumien pudottamisesta ja asianmukaisesta varoittamisesta vastasi huoltoyhtiö. Kenellä oli vastuu tapahtuneesta?
Joulukuinen tuuli ja sade tekivät taloyhtiön pihasta todella liukkaan. Pihan kunnossapito hoidettiin talkootyönä. Kun asukas kaatui ja loukkaantui, joutui taloyhtiö osoittamaan toimintansa huolellisuuden.
Kiinteistön katolta tippunut lumimassa aiheutti jalankulkijan menehtymisen. Kattolumia oli tarkkailtu silmämääräisesti. Kenellä oli vastuu tapahtuneesta?