Demoartikkeli

Tutustu Asumisen tietopankin sisältöihin demoartikkelin avulla. Tässä artikkelissa neuvotaan asukkaita ja osakkaita lemmikkeihin liittyvissä kysymyksissä.

Saako taloyhtiössä olla eläimiä?

Taloyhtiöelämään kuuluvat myös naapureiden lemmikit. Lemmikkieläimet ovat normaalia elämää, jota taloyhtiö ei voi rajoittaa. Suurenkin koiran pitäminen kerrostalossa on sallittua. Lemmikin omistajan on kuitenkin pidettävä huolta lemmikistä, jotta se ei aiheuta häiriöitä muille asukkaille.

Voiko lemmikit kieltää?

Jos naapurin lemmikki aiheuttaa harmia, kannattaa asia ottaa puheeksi hyvässä hengessä. Omistusasunnoissa lemmikkien pitoa ei voi kieltää kokonaan. Vuokra-asunnossa vuokrasopimus voi kieltää lemmikkien pitämisen asunnossa.

Saavatko lemmikit liikkua taloyhtiön pihalla?

Kaikki lemmikit tulee pitää kiinni taloyhtiön piha-alueella. Älä anna lemmikin tehdä jätöksiä taloyhtiön pihalle. Kerää jätökset pussiin ja vie se roskiin.

Pitääkö sietää naapurin koiran haukkumista?

Satunnainen haukkuminen kuuluu normaaleihin elämisen ääniin, mutta koiran haukkuminen kahdeksan tuntia päivässä ei. Jos naapurin koiran haukunta häiritsee, ota asia puheeksi naapurin kanssa. Hän ei välttämättä tiedä koiran aiheuttavan häiriötä.

Kuinka toimin kulkukissojen kanssa?

Taloyhtiön liepeillä kulkevaa kissaa ei saa vahingoittaa. Kannattaa ensin varmistaa, onko kyseessä naapurin lemmikki vai kulkukissa. Jos omistajaa ei löydy, kiertolaisen voi toimittaa kunnalliseen talteenottopaikkaan.